...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Comprital, materiał promocyjny

Czekolada z salsą karmelową i kruchymi ciastkami

autor: Karol Łazarewicz-Pudłowski – technolog żywienia, pracownik Comprital Polska.

RECEPTURA

Składniki
1000 g Giubileo Cioccolato (COMPRITAL)
400 g cukru
2500 g mleka 3,2%
200 g śmietany 33%
140 cukru gronowego (COMPRITAL)

Odważamy mleko i śmietanę do garnka i zaczynamy gotować, ciągle mieszając. Przygotowujemy cukier, cukier gronowy oraz Giubileo Cioccolato, łączymy z mlekiem. Gotujemy wszystkie produkty do temperatury 85°C.
Przy wyciąganiu lody przelewamy cienkimi paskami Variegato Monello, najlepiej z rękawa cukierniczego. Przesypujemy pokruszonymi ciastkami, kilka ciastek możemy włożyć w lody (element dekoracji).

 

Ciastka
300 g Tuorlo Vivo (COMPRITAL)
650 g cukru
10 g soli
20 g skórki z limonki
650 g masła
900 g mąki
30 g proszku do pieczenia

Dobrze połączyć żółtka Tuorlo Vivo, cukier, sól i skórkę z limonki z miękkim masłem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Pozostawić w lodówce.
Zagnieść wszystkie składniki i znów zostawić w lodówce na co najmniej 3 godziny. Po tym czasie wałkować ciasto na grubość 4-5 mm, wycinać metalowym ringiem średnicy 3-4 cm.
Piec w temperaturze 180°C około 15-20 min.


Karol Łazarewicz-Pudłowski – technolog żywienia, pracownik Comprital Polska. Zajmuje się przygotowaniem, produkcją i sprzedażą lodów rzemieślniczych. Nasi technolodzy uczestniczyli w otwarciach najlepszych lodziarni w Polsce, dzieląc się wiedzą i doświadczeniem.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Comprital



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji