...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Comprital, materiał promocyjny

Crème brûlée

autor: Karol Łazarewicz-Pudłowski, technolog firmy Comprital Polska

Naszym celem jest pokazanie, że można produkować lody w pełni naturalne, bez użycia past z dodatkiem barwników czy innych składników o niezrozumiałym pochodzeniu. Do produkcji lodów użyto: laski wanilii z Madagaskaru, naturalną pastę waniliową Giubileo firmy Compri­tal, pasteryzowane żółtka (Tuorlo Vivo Comprital), skórkę z pomarańczy, dodano także burbon, a do dekoracji wykorzystano skarmelizowany cukier trzcinowy. Cieszymy się sukcesem klientów, z którymi mieliśmy przyjemność dzielić się naszymi pomysła­mi. Na bazie nowych inspiracji budujemy wachlarz bardzo ciekawych receptur, tworzymy smaki lodów przyjmowane z entuzjazmem przez konsumentów i smakoszy. Pozytywny odbiór i współ­praca z klientami jest prawdziwą motywacją i inspiracją do pracy nad kolejnymi smakami. W ten sposób powstają niecodzienne połączenia smakowe. Przykładem mogą być smaki: mango lassi, zielona herbata z kwaśną pomarańczą i kardamonem – NARANDŻ czy salsy i variegato: salsa Maroko, krem angielski oraz orientalne variegato z szafranem.


RECEPTURA

Creme brulée
4000 g bazy białej
100 g pasty Wanilia Madagaskar Comprital
250 g żółtek Tuorlo Vivo Comprital
80 g burbona, np. Baker’s lub Jim Beam
50 g śmietany 30%  
150 g cukru trzcinowego do dekoracji



Przygotowanie lodów
Comprital Przygotowujemy bazę śmietankową. Następnie odważamy w odpowiednich proporcjach pastę VANILIA MADAGASKAR GIUBILEO oraz 2 laski wanilii żółtka TUORLO VIVO COMPRITAL.
Myjemy 3 pomarańcze, ścieramy z nich skórkę i dodajemy do masy Skórka otarta z 3 pomarańczy lodowej. Z lasek wanilii wyjmujemy ziarno i również dodajemy do lo­dów. Odważone składniki miksujemy blenderem i wlewamy do frezera.
Cukier trzcinowy (do dekoracji) wysypujemy na pergamin, topimy palikiem cukierniczym, bryłki rozdrabniamy, używając moździerza. Przy wyciąganiu lodów z frezera przesypujemy je cukrem trzcinowym.
 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Comprital



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji