...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Master Martini Polska, materiał promocyjny

Czekoladowy Migdał

autor: Master Martini

blacha 30x40 cm

Rant  Completo Cacao    
650 g Fiorfiore Completo Cacao           
244 g oleju       
244 g wody    

Blaty migdałowe
160 g białka jaj           
40 g cukru kryształu              
375 g Fiorfiore Laglassa            
120 g cukru puderu     
12 g Cacao  Amaro   
40 g posiekanych migdałów        
150 g Caravella Cream Cacao                

Mus czekoladowy
633 g Master Gourmet           
211 g Master Gourmet            
422 g Ariba Fondente Disch 53% AQ49DH      
11 g żelatyny            
110 g wody    
21 g spirytusu           

Dekoracja
Caravella Cover Cacao
Centramerica Fondente Dischi
Centramerica Bianco Dischi


Fiorfiore Completo Cacao, olej i wodę mieszamy 5 minut płaskim mieszadłem na średnich obrotach. Uzyskaną jednolitą masę wykładamy na blachę z wysokim rantem. Odpiekamy w piecu o temperaturze około 185°C przez 25 – 30 minut. Po odpieczeniu i wystudzeniu kroimy na trzy warstwy.

Przygotowujemy blaty migdałowe: białko należy ubić z cukrem kryształem- na ciepło, dosypać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Uzyskaną masę rozsmarowujemy równo na blasze wyłożonej papierem pergaminowym, odpiekamy  w piecu o temperaturze  180°C przez 20 minut. Studzimy i przesmarowujemy po obu stronach rozpuszczonym kremem Caravella. Aby przygotować mus czekoladowy należy podbić większą porcję  Master Gourmet – przewidzianą w recepturze, a pozostałą ilość kremu roślinnego mocno podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę Ariba. Połączyć z namoczoną żelatyną,  alkoholem i delikatnie wymieszać z wcześniej podbitym kremem roślinnym Master Gourmet.

Przygotowujemy syrop do nasączania. Do przygotowanych rantów wkładamy spód czekoladowy, mocno nasączamy i wykładamy cienką warstwę musu czekoladowego, nakładamy blat migdałowy i mus czekoladowy. Następnie drugi blat czekoladowy, nasączamy i następną warstwę musu. Przykrywamy blatem migdałowym i znów warstwa musu. Na samą górę kładziemy blat czekoladowy, nasączamy, nakładamy pozostałą część musu i wyrównujemy równo z górną krawędzią rantu metalowego. Schładzamy, po czym  ciasto  oblewamy polewą Caravella Cover Cacao i dekorujemy przygotowanymi wcześniej dekoracjami z surogatu Centramerica Bianco i Fondente Dischi.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji