...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZPEW w Lwówku Śląskim, materiał promocyjny

Kruche babcine

autorzy: Dawid Ostański, Krzysztof Górniak, Zespół Placówek Edukacyjno Wychowawczych w Lwówku Śląskim woj. Dolnośląskie
nauczyciel: Mirosława Bełza

RECEPTURA


Surowce

Ciasto
mąka pszenna 50 dag
masło 13 dag
cukier 12 dag
jaja  2 szt.
żółtko 1 szt.
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1/2 op.



Sposób wykonania
Na stolnicy masło posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtko, jaja, cukier i cukier wanilinowy. Szybko wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce pół godziny.
Kęsami przekręcać przez maszynkę z  ustawionym wzornikiem (wyciętą foremką). Ucinać paski odpowiedniej długości i układać na lekko posmarowanej blaszce. Wypiekać  na złoty  kolor w temp 180oC ok. 10-15 min.
( w zależności od potrzeby wydajność można zwiększać podwajając namiar surowców ciastek)

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Placówek Edukacyjno - Wychowawczych w Lwówku Śląskim

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji