...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZPEW w Lwówku Śląskim, materiał promocyjny

Świąteczne różyczki

autor: Łukasz Łysiak, Zespół Placówek Edukacyjno-Wychowawczy w Lwówku Śląskim woj dolnośląskie
nauczyciel: Mirosława Bełza

RECEPTURA

Ciasto
mąka pszenna typ 450  500gram
margaryna  300gram
żółtko jaja 5 szt.
białko 1 szt.
cukier puder 85gram
marmolada płatki różane 1 szt. słoik
szczypta soli



 

Sposób wykonania
Mąkę przesiać na stolnicę. Zrobić dołek i dodać schłodzoną margarynę, żółtka  jaja, cukier puder i szczyptę soli. Posiekać na stolnicy nożem. Szybko wyrobić ciasto i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.
Schłodzone ciasto rozwałkować partiami na szer. ok. 3 mm i wykrawać szklaną koła jednakowej wielkości. Trzy krążki (można pięć) ułożyć w szeregu tak, aby ich brzegi lekko nachodziły na siebie. Miejsca połączeń posmarować białkiem za pomocą pędzelka. Wzdłuż zachodzących na siebie kółek wykładać marmoladę –płatki różane. Zwinąć w  rulon a następnie przekroić na pół tak, aby powstały dwie różyczki i tak w ten sam sposób przygotować ciasteczka z reszty ciasta. Różyczki przełożyć na lekko wysmarowana blachę i rozchylić ich płatki.
Wstawić do piekarnika temp 170oC na 15 minut. Po upieczeniu odstawić do ochłodzenia, a przed podaniem ciasteczka lekko oprószyć cukrem  pudrem.

Wydajność: ok. 46 różyczek
   

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Placówek Edukacyjno - Wychowawczych w Lwówku Śląskim

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji