...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Mistrz Branży: zakręceni na punkcie lodów

Odrobina szaleństwa i 100% perfekcja, czyli przepis Tomasza Szypuły i Łukasza Parzymskiego na Lodziarskie Mistrzostwa Polski 2017! Nowatorskie trendy w lodach: świeże zioła i kwiaty, 5 najbardziej pożądanych deserów na Instagramie, ekologiczne kubeczki do lodów. Oraz EXTRA przewodnik po imprezach i festiwalach lodziarskich!

Zawojowali Lodziarskie Mistrzostwa Polski Expo Sweet 2017, zdobywając blisko 500 punktów więcej niż najbliższa konkurencja. Zaskoczyli nowoczesnym podejściem nie tylko w produkcji lodów (używając np. oleju z pestek dyni), ale też formą deseru do złudzenia przypominającą połówkę awokado. Dlatego w najnowszym wydaniu Mistrza Branży nie mogło zabraknąć Tomasza Szypuły ("Crazy Iceman") i Łukasza Parzymskiego - aktualnych Mistrzów Polski w Lodziarstwie. W obszernym wywiadzie zapytaliśmy ich, jak stworzyć tak zgrany duet, ile czasu powstawały mistrzowskie lody (które zgarnęły wszystkie wyróżnienia!). I kto naprawdę wpadł na pomysł użycia oleju z pestek dyni do produkcji lodów? Podpytaliśmy ich też o patenty, które pozwoliły im stworzyć świetne smaki, pomysłowy deser, ale też usprawniły pracę podczas konkursu. Koniecznie przeczytajcie i oceńcie sami, ile trzeba mieć w sobie szaleństwa, a ile procent perfekcji, by sięgnąć po zwycięstwo!

Tomasz i Łukasz w iście mistrzowskim stylu otworzyli sezon lodziarski 2017, a nas zainspirowali do przeszukania świata lodziarskiego i dotarcia do nowatorskich trendów. O tym, jakie lody będą najbardziej pożądane przez klientów w nadchodzącym sezonie, pisze Anna Maria, która zebrała pięć „najgorętszych” lodowych trendów zbliżającego się lata, mając na względzie zainteresowanie instagramowych trendsetterów i twinsumerów. Jeżeli szukacie własnego pomysłu, czym jeszcze zaskoczyć własnych konsumentów, polecamy rozmowę z Małgorzatą Kalembą-Drożdż, która doskonale wie, jak nadać lodom nowy wymiar smaku. Tych, którzy chcą produkować naturalne lub rzemieślnicze lody, z pewnością zainteresuje tekst o ekologicznych, jadalnych kubeczkach na smaczne lody.

Boom na lody rozwija się też w realu. Jak grzyby po deszczu pojawiają się imprezy, festiwale dla rzemieślników lodziarstwa. I to nie tylko we Włoszech. Dokąd warto pojechać, gdzie się wystawić, a gdzie podszkolić warsztat – takimi informacjami dzieli się z nami Kamila Załęgowska w ciekawym tekście „Lodziarskie co, gdzie i kiedy”.

Choć lody zdominowały kwietniowe wydanie Mistrza Branży, nie zapomnieliśmy o jednym z ciekawszych trendów w produkcji żywności, widocznych podczas targów branżowych, tj. wzbogacania proteinami. Temu tematowi - w kontekście słodyczy - przyjrzał się Piotr Ławrowski, który podpowiada, jak odpowiednio zaprojektować produkt wysokobiałkowy.

Przypominamy również o wdzięcznej sztuce dekorowania tortów kwiatami z masy maślanej, a także zachęcamy do spróbowania sił w tworzeniu kwiatów z lukru królewskiego. Naprawdę warto!

Zapraszamy do lektury.

SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży

Fuzja talentów, czyli crazy iceman i kreatywny cukiernik – rozmowa z Tomaszem Szypułą i Łukaszem Parzymskim, aktualnymi Mistrzami Polski w Lodziarstwie

Ludzie i ich pasje

Wcale nie taka krucha podstawa biznesu – rozmowa z Piotrem Baranem, współwłaści­cielem Gateau
Naturalnie pięknie, naturalnie maślane – rozmowa z Jennifer Cao

Efektywne zarządzanie

Experci optymalizacji podatkowej: Co nowego w podatkach
Rzecznicy patentowi: (Nie)uczciwa konkurencja
Notariusze dla MB: Hipoteka w działalności gospodarczej – dłużnik już nie ucieknie

Edukacja

Szczere rozmowy o polskim piekarskie, cz.2
Biznesowy trójkąt bermudzki – najcięższe grzechy w biznesie

#Gelato/icecream/lody

Więcej ziół i kwiatów w lodach – rozmowa z Małgorzatą Kalembą-Drożdż
Jak kręcić wirtualne lody? Przegląd najpopularniejszych lodów na Instagramie
Na miarę XXI w. Ekologiczne i eleganckie pojemniki na lody
Lodziarskie co, gdzie i kiedy – przegląd imprez, festiwali i konkursów dla lodziarzy

Receptury lodowe
Sorbet cytrynowy infuzjowany rumiankiem z salsą morelowo-miodową
Lody biała czekolada z kwiatem pomarańczy i sorbetem malina-pomarańcza
Lody z pokrzywy i mięty
Wegańskie lody czekoladowe z pistacjami i granatem
Tort lodowy jagodowo-kokosowy
Kołocz śląski z maślaną kruszonką
Lody z Madagaskaru – wanilia z imbirem
Czekolada z salsą karmelową i kruchymi ciasteczkami

Kulisy produkcji

Proteinowe łakocie
FRITSCH Technology Center Polska
Royal icing: Wiosenne kwiaty
Babka migdałowa

Flash News

 

Zobacz na ISSUU katalog reklam kwiecień
lub pobierz AKTUALNY PDF>>

 

Numery wydane >>


Numery w całości udostępnione:
Mistrz Branży pełne archiwum 2012 tutaj >>
Mistrz Branży pełne archiwum 2013 tutaj >>
Mistrz Branży pełne archiwum 2014 tutaj >>
Mistrz Branży pełne archiwum 2015 tutaj >>

 

Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!

 

   
 

ZAMÓW PRENUMERATĘ

Cena prenumeraty: roczna 149 zł brutto
email: prenumerata@MistrzBranzy.pl
nr tel. 32 729 96 80
więcej informacji o prenumeracie >>


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji