...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Mistrz Branży: zakręceni na punkcie lodów

Odrobina szaleństwa i 100% perfekcja, czyli przepis Tomasza Szypuły i Łukasza Parzymskiego na Lodziarskie Mistrzostwa Polski 2017! Nowatorskie trendy w lodach: świeże zioła i kwiaty, 5 najbardziej pożądanych deserów na Instagramie, ekologiczne kubeczki do lodów. Oraz EXTRA przewodnik po imprezach i festiwalach lodziarskich!

Zawojowali Lodziarskie Mistrzostwa Polski Expo Sweet 2017, zdobywając blisko 500 punktów więcej niż najbliższa konkurencja. Zaskoczyli nowoczesnym podejściem nie tylko w produkcji lodów (używając np. oleju z pestek dyni), ale też formą deseru do złudzenia przypominającą połówkę awokado. Dlatego w najnowszym wydaniu Mistrza Branży nie mogło zabraknąć Tomasza Szypuły ("Crazy Iceman") i Łukasza Parzymskiego - aktualnych Mistrzów Polski w Lodziarstwie. W obszernym wywiadzie zapytaliśmy ich, jak stworzyć tak zgrany duet, ile czasu powstawały mistrzowskie lody (które zgarnęły wszystkie wyróżnienia!). I kto naprawdę wpadł na pomysł użycia oleju z pestek dyni do produkcji lodów? Podpytaliśmy ich też o patenty, które pozwoliły im stworzyć świetne smaki, pomysłowy deser, ale też usprawniły pracę podczas konkursu. Koniecznie przeczytajcie i oceńcie sami, ile trzeba mieć w sobie szaleństwa, a ile procent perfekcji, by sięgnąć po zwycięstwo!

Tomasz i Łukasz w iście mistrzowskim stylu otworzyli sezon lodziarski 2017, a nas zainspirowali do przeszukania świata lodziarskiego i dotarcia do nowatorskich trendów. O tym, jakie lody będą najbardziej pożądane przez klientów w nadchodzącym sezonie, pisze Anna Maria, która zebrała pięć „najgorętszych” lodowych trendów zbliżającego się lata, mając na względzie zainteresowanie instagramowych trendsetterów i twinsumerów. Jeżeli szukacie własnego pomysłu, czym jeszcze zaskoczyć własnych konsumentów, polecamy rozmowę z Małgorzatą Kalembą-Drożdż, która doskonale wie, jak nadać lodom nowy wymiar smaku. Tych, którzy chcą produkować naturalne lub rzemieślnicze lody, z pewnością zainteresuje tekst o ekologicznych, jadalnych kubeczkach na smaczne lody.

Boom na lody rozwija się też w realu. Jak grzyby po deszczu pojawiają się imprezy, festiwale dla rzemieślników lodziarstwa. I to nie tylko we Włoszech. Dokąd warto pojechać, gdzie się wystawić, a gdzie podszkolić warsztat – takimi informacjami dzieli się z nami Kamila Załęgowska w ciekawym tekście „Lodziarskie co, gdzie i kiedy”.

Choć lody zdominowały kwietniowe wydanie Mistrza Branży, nie zapomnieliśmy o jednym z ciekawszych trendów w produkcji żywności, widocznych podczas targów branżowych, tj. wzbogacania proteinami. Temu tematowi - w kontekście słodyczy - przyjrzał się Piotr Ławrowski, który podpowiada, jak odpowiednio zaprojektować produkt wysokobiałkowy.

Przypominamy również o wdzięcznej sztuce dekorowania tortów kwiatami z masy maślanej, a także zachęcamy do spróbowania sił w tworzeniu kwiatów z lukru królewskiego. Naprawdę warto!

Zapraszamy do lektury.

SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży

Fuzja talentów, czyli crazy iceman i kreatywny cukiernik – rozmowa z Tomaszem Szypułą i Łukaszem Parzymskim, aktualnymi Mistrzami Polski w Lodziarstwie

Ludzie i ich pasje

Wcale nie taka krucha podstawa biznesu – rozmowa z Piotrem Baranem, współwłaści­cielem Gateau
Naturalnie pięknie, naturalnie maślane – rozmowa z Jennifer Cao

Efektywne zarządzanie

Experci optymalizacji podatkowej: Co nowego w podatkach
Rzecznicy patentowi: (Nie)uczciwa konkurencja
Notariusze dla MB: Hipoteka w działalności gospodarczej – dłużnik już nie ucieknie

Edukacja

Szczere rozmowy o polskim piekarskie, cz.2
Biznesowy trójkąt bermudzki – najcięższe grzechy w biznesie

#Gelato/icecream/lody

Więcej ziół i kwiatów w lodach – rozmowa z Małgorzatą Kalembą-Drożdż
Jak kręcić wirtualne lody? Przegląd najpopularniejszych lodów na Instagramie
Na miarę XXI w. Ekologiczne i eleganckie pojemniki na lody
Lodziarskie co, gdzie i kiedy – przegląd imprez, festiwali i konkursów dla lodziarzy

Receptury lodowe
Sorbet cytrynowy infuzjowany rumiankiem z salsą morelowo-miodową
Lody biała czekolada z kwiatem pomarańczy i sorbetem malina-pomarańcza
Lody z pokrzywy i mięty
Wegańskie lody czekoladowe z pistacjami i granatem
Tort lodowy jagodowo-kokosowy
Kołocz śląski z maślaną kruszonką
Lody z Madagaskaru – wanilia z imbirem
Czekolada z salsą karmelową i kruchymi ciasteczkami

Kulisy produkcji

Proteinowe łakocie
FRITSCH Technology Center Polska
Royal icing: Wiosenne kwiaty
Babka migdałowa

Flash News

 

Zobacz na ISSUU katalog reklam kwiecień
lub pobierz AKTUALNY PDF>>

 

Numery wydane >>


Numery w całości udostępnione:
Mistrz Branży pełne archiwum 2012 tutaj >>
Mistrz Branży pełne archiwum 2013 tutaj >>
Mistrz Branży pełne archiwum 2014 tutaj >>
Mistrz Branży pełne archiwum 2015 tutaj >>

 

Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!

 

   
 

ZAMÓW PRENUMERATĘ

Cena prenumeraty: roczna 149 zł brutto
email: prenumerata@MistrzBranzy.pl
nr tel. 32 729 96 80
więcej informacji o prenumeracie >>


Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji