...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Mistrzowie czekolady na podium - wyniki World Chocolate Masters 2018

2 listopada br. świat przywitał nowego World Chocolate Master 2018! Kto nim został i jak wypadł w konkursie nasz zawodnik- Michał Iwaniuk? Mamy być z czego dumni!

Po trzech dniach wytężonej pracy, pełnej skupienia, adrenaliny i czekolady, trzech dniach konkurowania z najlepszymi cukiernikami z całego świata jurorzy wyłonili mistrza, który właśnie wyznaczył nowe trendy w smakach czekolady i jej formie. Został nim 29-letni Szwajcar Elias Läderach, pastry chef w Confiseur Läderach AG. Obok niego na podium stanęli: Yoann Laval z Francji (2. miejsce) oraz Florent Cheveau ze Stanów Zjednoczonych (3. miejsce).


W tym miejscu należą się również ogromne brawa dla naszego reprezentanta - Michała Iwaniuka. Po raz drugi w historii prestiżowego konkursu World Chocolate Masters Polak zaszedł ta wysoko! W 7. edycji WCM  34-letni pastry chef w Czekolada Café Airport Hotel Okęcie, swoją czekoladową rzeźbą (na zdjęciu) przebił się do czołówki 10 top finalistów, razem z takimi tuzami czekolady, jak reprezentanci Szwajcarii, Francji, Japonii! Ta sama rzeźba w głosowaniu publiczności zajęła 3. miejsce pośród 19 prac z całego świata. 31 października-2 listopada 2018 r. Michał w swoich pracach (torcik, tabliczka z autorskiej czekolady, przekąska, praliny, 2 rzeźby i monoporcja) pokazał, że jest doświadczonym i ukształtowanym cukiernikiem, dla którego WCM to nie czas nauki, tylko czas, by pochwalić się swoimi umiejętnościami. Siódme miejsce w WCM 2018 to ogromny indywidualny sukces Michała i przełomowy moment dla polskiego cukiernictwa. Jesteśmy niesamowicie dumni z jego osiągnięć!

Bieżące wydanie czasopisma

Listopadowy Mistrz Branży już jest, a w nim m.in.: pastry chef Krzysztof Kopciński o sile polskiego cukiernictwa i wyzwaniach współczesności, relacja z ważnego spotkania ministra rolnictwa Krzysztofa Ardanowskiego z rzemieślnikami piekarstwa w Poznaniu oraz rady Sylwii Majcher, jak produkować "bez odpadów".

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji