...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Nagroda World Food Innovation Award dla czekolady WholeFruit Evocao

Pełnoowocowa czekolada WholeFruit Evocao stworzona przez Cacao Barry zwyciężyła w kategorii “Najlepszy produkt rzemieślniczy” w konkursie World Food Innovation Awards. Nagroda została przyznana za smak i innowacyjność.

Czekolada WholeFruit Cacao Barry (marki należącej do Barry Callebaut Group) jest produkowana w całości ze świeżych owoców kakaowca. W produkcji wykorzystywane są również te jego części, które dotychczas były traktowane jako odpad. Ma wyższe wartości odżywcze, owocowe nuty smakowe, jest bogata w błonnik. Nie dodaje się do niej rafinowanego cukru, lecytyny ani wanilii, smak w całości pochodzi z owoców kakaowca pozyskiwanych w zrównoważony sposób. Marka współpracuje z firmą Cabosse Naturals, która przetwarza skórkę i miazgę owoców w pełnowartościowe, czyste składniki kakaowe.

 

 


Konkurs World Food Innovation Awards odbywa się podczas IFE, International Food & Drink Event (wiodącego wydarzenia dla branży food & drink odbywającego się w Londynie). Nagrody są przyznawane za innowacje i doskonałość we wszystkich kategoriach globalnego przemysłu spożywczego. W tym roku przyznano je po raz ósmy.

ESS

Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji