Pełnoowocowa czekolada WholeFruit Evocao stworzona przez Cacao Barry zwyciężyła w kategorii “Najlepszy produkt rzemieślniczy” w konkursie World Food Innovation Awards. Nagroda została przyznana za smak i innowacyjność.
Podobne artykuły
WholeFruit Chocolate - 100% kakaowca w jednej tabliczceCzekolada Ruby w sprzedaży!Tort modelowany algorytmowoCzekolada WholeFruit Cacao Barry (marki należącej do Barry Callebaut Group) jest produkowana w całości ze świeżych owoców kakaowca. W produkcji wykorzystywane są również te jego części, które dotychczas były traktowane jako odpad. Ma wyższe wartości odżywcze, owocowe nuty smakowe, jest bogata w błonnik. Nie dodaje się do niej rafinowanego cukru, lecytyny ani wanilii, smak w całości pochodzi z owoców kakaowca pozyskiwanych w zrównoważony sposób. Marka współpracuje z firmą Cabosse Naturals, która przetwarza skórkę i miazgę owoców w pełnowartościowe, czyste składniki kakaowe.
Konkurs World Food Innovation Awards odbywa się podczas IFE, International Food & Drink Event (wiodącego wydarzenia dla branży food & drink odbywającego się w Londynie). Nagrody są przyznawane za innowacje i doskonałość we wszystkich kategoriach globalnego przemysłu spożywczego. W tym roku przyznano je po raz ósmy.