...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Credin Polska, materiał promocyjny

Nowe Drożdżowe od Credin

Z Credi Drożdżowe Fresh przygotujesz aromatyczne kompozycje na wszelkie okazje - świąteczne wypieki, letnie ciasta drożdżowe z owocami, słodkie chlebki i bułeczki z makiem oraz włoskie babki typu Panettone i Colombo.

Świeża i delikatna babka drożdżowa udekorowana chrupiącą kruszonką, która przenosi nas w czas dzieciństwa.

A może krągła i dostojna słodycz z elegancką, włoską gracją? Dotychczas kojarzone ze skomplikowanym procesem produkcji ciasto drożdżowe zmienia się w łatwe w przygotowaniu. Z Credi Drożdżowe Fresh przygotujesz aromatyczne kompozycje na wszelkie okazje - świąteczne wypieki, letnie ciasta drożdżowe z owocami, słodkie chlebki i bułeczki z makiem oraz włoskie babki typu Panettone i Colombo.



Przedstawiamy Państwu recepturę na ciasto drożdżowe Ala Colomba

Ciasto
1000 g
Credi Drożdżowe Fresh
1500 g Mąka pszenna T 550
100 g Drożdże
1000 g Jaja
600 g Margaryna 80%
400 g Cukier kryształ
500 g Woda
100 g Mleko w proszku odtłuszczone
300 g Skorka pomarańczowa kandyzowana
200 g Rodzynki

Rodzynki namoczyć przez godzinę w gorącej wodzie, po czym odsączyć na sicie. Przygotować rozczyn z 1/3 ilości mąki, drożdży i wody. Czas odpoczynku rozczynu 30 min.

Wymieszać wszystkie składniki, w połowie mieszania dodać roztopioną margarynę. Pod koniec dodać bakalie.

Czas mieszania: 10 min wolne, 3 min średnie obroty
Temp. ciasta: 30°C
Fermentacja wstępna: 2x30 min
Naważka: 700 g/szt., forma papierowa o średnicy 22 cm
Fermentacja końcowa: 40 min

 

Pasta z migdałami
500 g KRANSE XX
500 g Cukier kryształ
250 g Białko
20 g Aromat pomarańczowy
200 g Cukier puder

Połączyć KRANSE xx z cukrem i aromatem pomarańczowym, następnie stopniowo dodawać białko.
Masę podbić do uzyskania białego koloru. Przed wypiekiem ciasta (na 3/4 gary) nałożyć pastę z migdałami – ok. 150 g na szt. Posypać ciasto cukrem pudrem, ok. 25 g/szt.
Temp. pieczenia: 200-180°C
Czas pieczenia: ok. 50 min

 



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Credin Polska








Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji