...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Terravita, materiał promocyjny

Pączki w polewie z kremem – miks smaków

Przed tłustym czwartkiem Terravita poleca recepturę na pączki !

 

RECEPTURA (ok. 20 pięćdziesięciogramowych pączków)

autor: Terravita, Bellaria

Składniki
Mąka 500 g
Margaryna 250 g
Drożdże 50 g
Jajko 1 szt.
Mleko 125 ml
Sól 1 g

Nadzienia
Krem smarowny Terravita: kokosowy, mleczny, orzechowy, toffi i czekoladowy



Polewy
Terravita: deserowa Bambo Prima, mleczna, biała i toffi. Więcej informacji na dole.

Przygotowanie
Z mleka, cukru i drożdży zarobić rozczyn. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i zarobić ciasto, pozostawić do wstępnej fermentacji (ok. 25 min w ciepłym miejscu). Po upływie wskazanego czasu uformować pączki. Następnie poddać je końcowej fermentacji – pozostawić na kolejne 25 min, po czym usmażyć.
Po wypieku i lekkim przestygnięciu szprycujemy pączki kremami smarownymi Terravita w różnych smakach. Porcja nadzienia na 1 sztukę to ok. 20 g.

Wykończenie
Do wykończenia gotowych pączków używamy polew Terravita o smakach deserowym, mlecznym, toffi i polewą białą. Podgrzewamy je do ok. 45°C, dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Paczki oblewamy równomiernie jedną lub kilkoma polewami wg uznania albo dekorujemy za pomocą rękawa cukierniczego w celu uzyskania ozdobnych wzorów.

 

 

 

Polewy nietransowe Terravita

  • Do oblewania ciast, tortów, rolad oraz drobnego pieczywa cukierniczego (rogale, pączki, eklery, donuty) w skali rzemieślniczej.
  • Do oblewania wyrobów piekarskich i ciastkarskich (herbatniki, ciastka, markizy, pierniki, biszkopty z galaretką) w skali przemysłowej.
  • Do oblewania korpusów cukierniczych o różnym kształcie: galaretek, pianek, bloków z miazgi orzechowej, cukierków w skali przemysłowej.
  • Do oblewania owoców suszonych i bakalii w skali przemysłowej.
  • Do drażerowania drobnych korpusów cukierniczych.
  • Do formowania drobnych figurek i dekoracji cukierniczych.
  • Do barwienia i aromatyzacji w celu przygotowania polew kolorowych (dotyczy polewy białej).

więcej >

 

 

 

 

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Terravita



Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji