...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Terravita, materiał promocyjny

Tort chałwowy z musem czekoladowym

autor: Terravita

Biszkopt
Jajka (białka oddzielone od żółtek, temperatura pokojowa) 6 szt.
Cukier 145 g
Mąka pszenna tortowa 120 g
Mąka ziemniaczana 90 g
Proszek do pieczenia 10 g

Białka ubić na puszystą pianę, stopniowo dodając cukier i mieszając do uzyskania jednorodnej masy, połączyć z żółtkami. W osobnym naczyniu przesiać mąkę tortową, ziemniaczaną i proszek do pieczenia, po czym dodać, delikatnie mieszając, do ubitej masy z żółtkami. Ciasto przełożyć do formy o średnicy 25 cm i wypiekać (170°C termoobieg, 180°C bez termoobiegu) do uzyskania złocistego koloru (ok. 30-40 minut). Upieczony biszkopt pozostawić do wystygnięcia, wyjąć z formy i podzielić na cztery równe płaty.



Mus czekoladowy
Śmietana 30% (mocno schłodzona) 300 ml
Czekolada Terravita gorzka 60% w płatkach 100 g

Upłynnić czekoladę w kąpieli wodnej (mieszać na łaźni wodnej, nie przekraczając 80°C). Rozpuszczoną czekoladę przestudzić (do 30-32°C) tak, aby zachowała płynność i nie zaczęła krystalizować. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Stopniowo, mieszając, dodawać rozpuszczoną, ostudzoną czekoladę i mieszać, aż połączy się ze śmietaną, tworząc jednorodną masę. Odstawić do lodówki. Wykorzystać do przekładania środkowej warstwy tortu.

Masa śmietanowa
Śmietana 30% (mocno schłodzona) 650 ml
Krem Chałwowy Terravita Premium 350 g

Krem Chałwowy Terravita Premium podgrzać na łaźni wodnej lub w cieplarce do około 45°C, do lekkiego upłynnienia. Śmietanę 30% ubić i powoli dodawać krem, nieprzerwanie mieszając do uzyskania jednorodnej masy.

Polewa
Czekolada Terravita gorzka 60% 100 g
Śmietanka UHT 30% 100 ml
Miękkie masło 1 łyżka

Śmietanę zagotować, dodać Czekoladę Terravita gorzką 60% w płatkach, mieszać do rozpuszczenia. Dodać masło i dokładnie wymieszać. Ostudzić, nie dopuszczając do zestalenia.

Złożenie tortu
Płaty biszkoptu przekładać masami kremowymi w następujący sposób: dolna oraz górna warstwa – masa śmietanowa z Kremem Chałwowym Terravita Premium środkowa warstwa – mus czekoladowy. Tort mocno schłodzić, oblać ostudzoną polewą, dokładnie rozprowadzając ją na wierzchu i bokach. Udekorować czekoladą lub świeżymi owocami.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Terravita



Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji