...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Terravita, materiał promocyjny

Tort migdałowy z truskawkami

autor: Terravita

Financier migdałowy
Cukier 350 g
Mąka migdałowa 100 g
Migdały słupki 50 g
Mąka typ 500 130 g
Sól 2 g
Proszek do pieczenia 6 g
Białko 360 g
Pasta migdałowa lub masło orzechowe 40 g
Masło palone 180 g

Masło podgrzać w garnku do osiągnięcia 144°C, zdjąć z ognia, wstawić naczynie do zimnej wody do schłodzenia. Do sypkich składników dodać białko oraz pastę i wymieszać. Zalać lekko ciepłym masłem, ponownie wymieszać i wylać do formy o średnicy 24 cm na wysokość 4 cm. Piec w 180°C przez 30 min/termoobieg.



Crunch z migdałów
Czekolada mleczna 32% Bellaria 100 g
Pasta migdałowa 80 g
Płatki typu corn flakes 120 g

Pastę z czekoladą mleczną Bellaria rozpuścić w mikrofalówce, dokładnie wymieszać z płatkami, schłodzić.

Krem chantilly
Śmietana 33% (1) 250 g
Syrop glukozowy 25 g
Pasta migdałowa 150 g
Cukier waniliowy 50 g
Biała czekolada 28% Bellaria 200 g
Masa żelatynowa (1:5) 40 g
Śmietana 33% (2) 400 g
Mascarpone 200 g

Śmietanę, syrop glukozowy, pastę migdałową i cukier waniliowy podgrzać do 80°C, wymieszać. Zalać masę żelatynową i białą czekoladę Bellaria, wymieszać do wstępnego rozpuszczenia, po 2 minutach zblendować. Dodać drugą część śmietany (2) i ponownie zblendować. Powstały krem odstawić do chłodni na 12 godz.



Złożenie
Krem podzielić w proporcji 2:1.
Większą część, przeznaczoną do przekładania biszkoptu, ubić.
Upieczone ciasto przekroić na pół.
Dolną warstwę wyłożyć crunchem i zamrozić.
Przygotowany krem wyłożyć na crunch na wysokość około 3 cm, położyć drugi biszkopt. Do drugiej części kremu, przeznaczonej do wykończenia i dekoracji tortu, dodać mascarpone, ubić do właściwej konsystencji. Otrzymaną masą pokryć boki i wierzch tortu, dekorując wg uznania.
Tort schłodzić przez 12 godz. Przed podaniem wierzch udekorować świeżymi truskawkami.

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Terravita



Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji