...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Placek "Wielkanocny Poniedziałek"

receptura firmy Zeelandia

     
 

Artukuł pochodzi z marcowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Ciasto kruche:
1500 g Kruche Special
750 g margaryna (80% tłuszczu)
150 g jaja

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przy zastosowaniu płaskiego mieszadła przez ok. 5 minut (do czasu powstania jednorodnej masy). Ciasto wyszprycować (przy zastosowaniu worka cukierniczego) przylegającymi rzędami na blasze (o wymiarach 60 x 40 cm) z wysokim rantem.

Masa migdałowa:
1400 g Perla
300 g jaja

Przygotowanie:
Perla mieszać z dodatkiem jaj na wolnych obrotach przy zastosowaniu płaskiego mieszadła do czasu powstania jednorodnej masy.


Ciasto biszkoptowo tłuszczowe*:
800 g Dee Sand
400 g margaryna (powinna być plastyczna)
400 g jaja

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszać na wolnych lub średnich obrotach przez ok. 5 minut przy zastosowaniu płaskiego mieszadła
* do ciasta można dodać niewielką ilość aromatu

Krem kokosowy:
600 g KremLine - krem kokosowy

Przygotowanie:
KremLine lekko napowietrzyć (aby ułatwić proces, sugerujemy ogrzewać dzieżę, W której znajduje się napowietrzany krem).

Dekoracja:
600 g Marcepan 1:2

Przygotowanie:
Marcepan połączyć z barwnikami spożywczymi, rozwałkować na kształt prostokąta - do wymiarów zbliżonych do placka.

Przyrządzanie:
Na warstwę ciasta kruchego wyłożyć masę migdałową (przy zastosowaniu worka cukierniczego), a następnie masę ciasta biszkoptowo tłuszczowego. Całość wypiekać wtemperaturze ok 180°C przez 50-60 minut. Pozostawić do wystygnięcia. Cienką warstwę kremu równomiemie rozprowadzić na powierzchni wychłodzonego ciasta, następnie położyć rozwałkowany marcepan (po nałożeniu sugerujemy przesmarować go cienką warstwą rozpuszczonego masła). Dekorować motywami nawiązującymi do Świąt Wielkanocnych.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zeelandia Sp.z o.o.

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji