...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Master Martini Polska, materiał promocyjny

Słodka Bombka

autor: Master Martini

RECEPTURA

Blacik czekoladowy
300 g Fiorfiore Comleto Cacao        
115 g wody                
115 g Premium Frit        

Wszystkie składniki wymieszać 3 minuty na wolnych obrotach. Wyłożyć na blaszkę o grubości 5 mm i wypiec w temp. 190oC. Po ochłodzeniu wyciąć krążki dostosowane do foremki.


Krem czekoladowo – cynamonowy
115 g Master Gourmet Gold            
1 g cynamonu                    
1 listek żelatyny                 
25 g żółtka                    
20 g cukru puderu            
225 g Ariba Fondente Dischi 54%        
30 g rosolisu ziołowego                
300 g śmietanki ubitej 36%            

W gorącym kremie Master Gourmet Gold rozpuścić cynamon, dodać namoczoną żelatynę oraz czekoladę deserową, następnie połączyć z ubitymi żółtkami z cukrem, alkoholem i na końcu delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną. Gotowy krem przełożyć do foremki silikonowej i przykryć krążkiem czekoladowym – zamrozić. Następnie wyciągnąć z formy i pomalować zamszem czekoladowym.

 

 

Krem malinowy
330 g puree z maliny                
20 g soku z cytryny                
50 g  konfitury pomarańczowej MM        
35 g cukru                    
8 g skrobi ziemniaczanej        
3 g pektyny X59                
75 g Melange Cream                
5 g żelatyny                
30 g wody                    

Cukier, skrobię i pektynę połączyć, dodać  puree i konfiturę. Całość zagotować. Następnie dodać namoczoną żelatynę, margarynę Melange i zblendować. Gotowy krem przełożyć do formy w kształcie kuli o średnicy 3 cm i zamrozić.

Mus czekoladowo – rumowy
150 g Master Gourmet Gold                
3 listki żelatyny                
300 g Ariba Bianco Diamante    
42 g rumu                    
420 g śmietanki 36%                

Krem Master Gourmet Gold zagotować, rozpuścić w nim żelatynę oraz białą czekoladę następnie dodać rum i na końcu delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką. Gotowy mus wyłożyć do okrągłej formy silikonowej w środek wkładając kulkę z kremu malinowego – zamrozić. Następnie wyciągnąć z formy oblać polewą błyszczącą Mirall Truskawkową, położyć na krążku z musu czekoladowo – cynamonowego i udekorować czekoladą Ariba i karmelem.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji