...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Master Martini Polska, materiał promocyjny

Słodka Bombka

autor: Master Martini

RECEPTURA

Blacik czekoladowy
300 g Fiorfiore Comleto Cacao        
115 g wody                
115 g Premium Frit        

Wszystkie składniki wymieszać 3 minuty na wolnych obrotach. Wyłożyć na blaszkę o grubości 5 mm i wypiec w temp. 190oC. Po ochłodzeniu wyciąć krążki dostosowane do foremki.


Krem czekoladowo – cynamonowy
115 g Master Gourmet Gold            
1 g cynamonu                    
1 listek żelatyny                 
25 g żółtka                    
20 g cukru puderu            
225 g Ariba Fondente Dischi 54%        
30 g rosolisu ziołowego                
300 g śmietanki ubitej 36%            

W gorącym kremie Master Gourmet Gold rozpuścić cynamon, dodać namoczoną żelatynę oraz czekoladę deserową, następnie połączyć z ubitymi żółtkami z cukrem, alkoholem i na końcu delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną. Gotowy krem przełożyć do foremki silikonowej i przykryć krążkiem czekoladowym – zamrozić. Następnie wyciągnąć z formy i pomalować zamszem czekoladowym.

 

 

Krem malinowy
330 g puree z maliny                
20 g soku z cytryny                
50 g  konfitury pomarańczowej MM        
35 g cukru                    
8 g skrobi ziemniaczanej        
3 g pektyny X59                
75 g Melange Cream                
5 g żelatyny                
30 g wody                    

Cukier, skrobię i pektynę połączyć, dodać  puree i konfiturę. Całość zagotować. Następnie dodać namoczoną żelatynę, margarynę Melange i zblendować. Gotowy krem przełożyć do formy w kształcie kuli o średnicy 3 cm i zamrozić.

Mus czekoladowo – rumowy
150 g Master Gourmet Gold                
3 listki żelatyny                
300 g Ariba Bianco Diamante    
42 g rumu                    
420 g śmietanki 36%                

Krem Master Gourmet Gold zagotować, rozpuścić w nim żelatynę oraz białą czekoladę następnie dodać rum i na końcu delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką. Gotowy mus wyłożyć do okrągłej formy silikonowej w środek wkładając kulkę z kremu malinowego – zamrozić. Następnie wyciągnąć z formy oblać polewą błyszczącą Mirall Truskawkową, położyć na krążku z musu czekoladowo – cynamonowego i udekorować czekoladą Ariba i karmelem.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji