autor: Technolog firmy Pfahnl Adam Bednarski
Artukuł pochodzi z grudniowego wydania magazynu Mistrz Branży
Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl |
PFAHNL Polska Sp. z o.o.
Masa makowa B4
Masa makowa B4 zawiera 40% maku. Dzięki specjalnie dobranym składnikom umożliwia łatwą i pewną produkcję doskonałej masy makowej.
Skład:
mak stabilizowany (40%), cukier, dekstroza, serwatka w proszku, skrobia pszenna pęczniejąca, mąka sojowa, suszone białko jaj kurzych, kakao, cynamon, aromat wanilinowy.
Receptura:
1 kg Masy makowej B4
10 dag bułki tartej
0,5 l wody
-------------------------------
1,6 kg masy makowej
Przygotowanie:
Masę makową wymieszać z bułką tartą, zalać gorącą wodą, ponownie wymieszać i pozostawić na chwilę. Tak przygotowaną masę można doprawić rumem dla zaostrzenia smaku.