czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Strucla amaretto 0

dodano ,Uniferm, materiał promocyjny

autor: Uniferm Polska

Proponujemy Państwu skorzystanie z receptury na delikatne ciasto podstawowe na bazie drożdżowo-twarogowej z indywidualnie dobraną koncepcją nadzienia, które stanowi o smaku strucli, dopełnionym migdałowym akcentem.

RECEPTURA

Ciasto
3,90 kg mąki pszennej typ 500
3,90 kg mieszanki drożdżowo-twarogowej UNIFERM HefeQark
1,20 kg margaryny
0,45 kg drożdży UNI Aktiva
1,30 kg jaj
0,40 kg cukru
0,12 kg soli
0,78 kg twarogu
3,00 kg wody

Nadzienie
5,40 kg masy percepanowej UNIFERM Persipan
0,60 kg mleka
0,45 kg jaj
0,15 kg kawy rozpuszczalnej
0,85 kg delikatnego kremu UNIFERM Bella Creme


Sposób przygotowania
Po wyrobieniu ciasta dzielimy je na kęsy po 350 g następnie wałkujemy na grubość ok. 5 mm.
Na rozwałkowanym cieście rozsmarowujemy nadzienie (250 g) i zwijamy w rulon. Następnie całą struclę z nadzieniem przecinamy wzdłuż, przekładając ciasto „lewa prawa” (a’la warkocz) i wkładamy do foremki.
Opcjonalnie górę można pokryć pomadą, a dół obtoczyć w migdałach.

Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez UNIFERM Polska Sp. z o. o.

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe