autor: Uniferm Polska
Proponujemy Państwu skorzystanie z receptury na delikatne ciasto podstawowe na bazie drożdżowo-twarogowej z indywidualnie dobraną koncepcją nadzienia, które stanowi o smaku strucli, dopełnionym migdałowym akcentem.
RECEPTURA
Ciasto
3,90 kg mąki pszennej typ 500
3,90 kg mieszanki drożdżowo-twarogowej UNIFERM HefeQark
1,20 kg margaryny
0,45 kg drożdży UNI Aktiva
1,30 kg jaj
0,40 kg cukru
0,12 kg soli
0,78 kg twarogu
3,00 kg wody
Nadzienie
5,40 kg masy percepanowej UNIFERM Persipan
0,60 kg mleka
0,45 kg jaj
0,15 kg kawy rozpuszczalnej
0,85 kg delikatnego kremu UNIFERM Bella Creme
Sposób przygotowania
Po wyrobieniu ciasta dzielimy je na kęsy po 350 g następnie wałkujemy na grubość ok. 5 mm.
Na rozwałkowanym cieście rozsmarowujemy nadzienie (250 g) i zwijamy w rulon. Następnie całą struclę z nadzieniem przecinamy wzdłuż, przekładając ciasto „lewa prawa” (a’la warkocz) i wkładamy do foremki.
Opcjonalnie górę można pokryć pomadą, a dół obtoczyć w migdałach.