...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Świeży, gorący chleb na święcie polskiej żywności

11 maja br. na Torze Wyścigów Konnych na warszawskim Służewcu ponad 100 wystawców prezentowało najsmaczniejsze i najzdrowsze produkty z wszystkich regionów Polski. Smakowite zapachy gotowania, smażenia, pieczenia przyciągały do stoisk setki osób chcących skosztować specjałów rodzimej produkcji.

W tym gronie nie mogło zabraknąć producentów zrzeszonych w Polskiej Ekologii.

W namiocie stowarzyszenia Polska Ekologia prezes Paweł Krajmas wraz z ekspertami prezentował wysokiej jakości polską regionalną żywność wyprodukowaną w oparciu o wieprzowinę i zboża w ramach kampanii „Polska Smakuje w regionach”, mającej na celu szerzenie wiedzy o systemach jakości, metodach przyrządzania, i punktach sprzedaży.

 

Obok wyrobów wędliniarskich pojawiały się wypieki prosto z polowej piekarni Polskiej Ekologii prowadzonej przez mistrza piekarstwa Czesława Meusa. Drożdżowe podmłody uzupełnione naturalnymi kwasami piekarskimi oraz świeżo mielone słody oddawały wspaniały smak, aromat miękiszu i piękny kolor skórki. Podążając za najnowszymi trendami do większości pieczywa dodawane były także prastare, uprawiane organicznie pszenice: płaskurkę i samopszę. Mielone na delikatną, pełnoziarnistą mąkę bezpośrednio przed użyciem, aby wydobyć ze zbóż to co najlepsze, najzdrowsze!


Namiot Polskiej Ekologii cały czas odwiedzali goście, m.in. minister rolnictwa i rozwoju wsi Jan Krzysztof Ardanowski, który otrzymał w prezencie bochenek upieczonego na miejscu chleba. „– Polacy nie chcą już żywności anonimowej, tylko takiej, która pochodzi od znanego rolnika, wiąże się ze smakami rodzinnej kuchni. Żywności, która jest w jak najmniejszym stopniu przetworzona i ekologiczna” – przekonywał szef resortu rolnictwa.

Na pikniku można było także poznać aparaturę laboratoryjną do badania jakości zbóż i mąk. – Piekarze muszą mieć dostęp do podstawowych informacji o surowcu: liczbie opadania, wodochłonności, ilości, ale przede wszystkim jakości glutenu – przekonywał ekspert dr Józef Sadkiewicz. Zachęcał również producentów zbóż, mąki i pieczywa do udziału w akcji: „Zanim urośnie, pomyśl o badaniu”, której celem jest poddawanie produktów atestacji. W przypadku piekarni liczy się nie tylko znajomość typu mąki, ale także jej wartości wypiekowe. Dr Józef Sadkiewicz wyjaśniał szczegóły projektu i rozmawiał z odwiedzającymi na temat naukowej strony piekarstwa.



„Polska Smakuje w regionach” – projekt sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego oraz Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

Piotr Połomski, FB „Domowy Piekarz”

Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji