czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Sycylijska Baba 0

dodano ,Master, materiał promocyjny

autor: Master Martini

RECEPTURA

Ciasto czekoladowo – marcepanowe
500 g Fiorfiore Completo Cacao            
100 g Fiorfiore Laglassa                
190 g Premium Frit                    
60 g jajek                        
180 g wody                        

Wszystkie składniki wymieszać na wolnych obrotach przez 5 minut przelać do formy i wypiec w temperaturze 180*C. Po ochłodzeniu z dolnej części wyciąć ciasto w kształcie trójkąta.  

Nadzienie
120 g Variegato Arancia              

Nadzieniem przesmarować wewnętrzną stronę babki.


Krem Pistacjowy
100 g Decor Up                    
400 g śmietanki 36%                    
150 g Caravella Gran Pistacchio          

Śmietankę połączyć z kremem Decor Up i ubić. Pod koniec ubijania dodać krem Caravella.

Polewa
150 g Caravella Cover Cacao               

Gotowy krem wyłożyć na ciasto przesmarowane Variegato Arancia i po zastygnięciu oblać spód babki czekoladą Ariba. Górną część babki oblać polewą Caravella Cover Cacao i posypać Granellą Pistacjową.

                

Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe