...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Zeelandia Sp.zo.o., materiał promocyjny

Torcik z zieloną herbatą

autor: Michał Doroszkiewicz, Zeelandia

Współczesna forma łącząca w sobie styl tarty z delikatnością poszczególnych elementów deserowych to moja inspiracja smakami Azji po doświadczeniu kultury Szanghaju. Delikatność i specyfika smaku zielonej herbaty „matcha” połączone z aromatem owocu marakui w postaci galaretki orzeźwi nasze podniebienie. Stylizacja produktu  nawiązuje do wielkanocne­go koszyczka, uzupełniona została dekoracjami Dobla oraz bezą elastyczną.

RECEPTURA

Ciasto zielona herbata
1000 g Ciasta Zielona Herbata
380 g jaj
400 g oleju
70 g wody

Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantów o średnicy 17 cm (200 g/szt.). Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 30 minut. Po wystudzeniu wyrównać blat. Nadmiar ciasta wykorzystać do dekoracji.

Galaretka z marakui
700 g Paletta Pasta Neutralna
280 g wody
420 g pulpa z marakui

Pulpę z marakui zagotować, dodać Palettę Pastę Neutralną i wodę. Ponownie zagotować (doprowadzić do dokładnego upłynnienia wszystkich skład­ników). Galaretkę wylać na powierzchnię ciasta w rancie (ok. 150 g/szt.). Całość zamrozić.

Żel
270 g Paletta Żel Neutralna

Żel upłynnić. Wyciągnąć z rantów zamrożone krążki ciasta zielona herbata z galaretką z marakui i pokryć boki żelem. Schłodzić.

Krem śmietanowy
200 g Zeesan Krem Neutralny
800 g śmietany 30%
240 g wody

Schłodzoną śmietanę ubić. Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Krem dozować do rantów o średnicy 15 cm (ok. 115 g/szt.). Zamrozić.

Ganache
375 g Arabesque Lait 34
225 g śmietany 30%

Śmietanę zagotować i zalać czekoladę Arabesque. Wszystkie składniki dokładnie połączyć za pomocą blendera (uważać by nie napowietrzyć ganachu). Oblewać powierzchnię zamrożonego krążka z kremem śmietanowym i umieścić go na środku ciasta zielona herbata. Schłodzić.

 

Beza elastyczna
50 g Bianca Meringue
50 g cukru
50 g wody

Wszystkie składniki mieszać na szybkich obrotach przez  ok. 5 minut (przy zastosowa­niu rózgi).
6,3 g żelatyny
25 g wody
1 g barwnika spożywczego
*Barwnik spożywczy żółty (dozowanie wg uznania)

Żelatynę namoczyć w wodzie. Bezę dokładnie połączyć z upłynnioną żelatyną i żółtym barwnikiem. Masę dozować na papier silikonowy opró­szony cukrem Mont Blanc. Pozostawić do wyschnięcia w temperaturze ok. 21°C na minimum 12 godzin.

Dekoracja
Beza elastyczna, Dobla, kwiatki z masy Roll Dekor.

----------------------------

Receptura na:
9,72 sztuk
4,988 kg




Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zeelandia Sp.z o.o.

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji