...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Master Martini Polska, materiał promocyjny

Tort Sanna

autor: Master Martini

RECEPTURA

Blacik migdałowy                                                  
90 g Melange Cream   
20 g cukru pudru     
20 g żółtka   
50 g Fiorfiore Laglassa  
100 g mąki pszennej 

Margarynę Melange połączyć z cukrem pudrem i żółtkami. Następnie wymieszać z mąką i Laglassą. Gotowe ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wypiec w temp. 170°C pomiędzy silipatami.

Blaty czekoladowe
76 g Fiorfiore Camargo    
16 g Caravella Cream Cacao
48 g jaj        
12 g żółtka      
 8 g wody                          
15 g cukru                        
30g Premium Frit  

Wszystkie składniki wymieszać 5 minut na średnich obrotach, rozłożyć na blaszkę wyłożoną papierem o grubości 5 mm i wypiec w temp. 200°C. Po ochłodzeniu wyciąć dwa krążki.

 


Żelka z czarnej porzeczki
100 g konfitury jagodowej MM 
100 g puree z czarnej porzeczki
1,7 g agar             
40 g  wody 

                 
Konfiturę połączyć z puree i podgrzać do temp. 50°C. Agar namoczyć w zimnej wodzie i zagotować. Następnie połączyć wszystkie składniki i wylać po między dwa blaty czekoladowe.


Krem czekoladowo – pomarańczowy
115 g Master Gourmet Gold
1 listek żelatyny  
25 g żółtka          
20 g cukru pudru   
225 g Ariba Fondente Dischi 60%
30 g Gran Marnier          
300 g śmietanki ubitej 36%
50 g Centramerica Arancio

W gorącym kremie Master Gourmet Gold rozpuścić namoczoną żelatynę oraz czekoladę deserową, następnie połączyć z ubitymi żółtkami z cukrem, alkoholem, wiórkami z Centramerica pomarańczowej i na końcu delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną.

Gotowy mus w niewielkiej części wyłożyć na blacik migdałowy, następnie położyć blaty czekoladowe z żelką i całość do końca formy wyrównać musem czekoladowo – pomarańczowym. Po schłodzeniu oblać polewą Mirall Cioccolato Fondente i udekorować świątecznymi dekoracjami z czekolady Ariba.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji