...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Master Martini Polska, materiał promocyjny

Tort Sanna

autor: Master Martini

RECEPTURA

Blacik migdałowy                                                  
90 g Melange Cream   
20 g cukru pudru     
20 g żółtka   
50 g Fiorfiore Laglassa  
100 g mąki pszennej 

Margarynę Melange połączyć z cukrem pudrem i żółtkami. Następnie wymieszać z mąką i Laglassą. Gotowe ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wypiec w temp. 170°C pomiędzy silipatami.

Blaty czekoladowe
76 g Fiorfiore Camargo    
16 g Caravella Cream Cacao
48 g jaj        
12 g żółtka      
 8 g wody                          
15 g cukru                        
30g Premium Frit  

Wszystkie składniki wymieszać 5 minut na średnich obrotach, rozłożyć na blaszkę wyłożoną papierem o grubości 5 mm i wypiec w temp. 200°C. Po ochłodzeniu wyciąć dwa krążki.

 


Żelka z czarnej porzeczki
100 g konfitury jagodowej MM 
100 g puree z czarnej porzeczki
1,7 g agar             
40 g  wody 

                 
Konfiturę połączyć z puree i podgrzać do temp. 50°C. Agar namoczyć w zimnej wodzie i zagotować. Następnie połączyć wszystkie składniki i wylać po między dwa blaty czekoladowe.


Krem czekoladowo – pomarańczowy
115 g Master Gourmet Gold
1 listek żelatyny  
25 g żółtka          
20 g cukru pudru   
225 g Ariba Fondente Dischi 60%
30 g Gran Marnier          
300 g śmietanki ubitej 36%
50 g Centramerica Arancio

W gorącym kremie Master Gourmet Gold rozpuścić namoczoną żelatynę oraz czekoladę deserową, następnie połączyć z ubitymi żółtkami z cukrem, alkoholem, wiórkami z Centramerica pomarańczowej i na końcu delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną.

Gotowy mus w niewielkiej części wyłożyć na blacik migdałowy, następnie położyć blaty czekoladowe z żelką i całość do końca formy wyrównać musem czekoladowo – pomarańczowym. Po schłodzeniu oblać polewą Mirall Cioccolato Fondente i udekorować świątecznymi dekoracjami z czekolady Ariba.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji