...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AKO S.A., materiał promocyjny

Tort cytrynowy z bazylią

autor: AKO S.A.

Pyszny tort cytrynowy z orzeźwiającą nutą limonki i świeżą bazylią.

RECEPTURA

Biszkopt o średnicy 24cm
500 g „Bimix standard”AKO
225 g jaj
85 g wody
Razem 810 g

Krem cytrynowy z bazylią
500 g śmietanki 33%
125 g „Balbina cytrynowa” AKO
100 g wody do Balbiny
5 g soku z 1 limonki
8 g bazylii świeżej siekanej
Razem 738 g

Poncz do nasączania
100 g wody
100 g cukru
20 g soku z 1 limonki
skórka z limonki
40 g spirytusu
Razem 260 g


Razem surowce 1808 g
Ubytki produkcyjne 178 g
Masa wyrobu gotowego 1630 g




Przygotowanie
Składniki ciasta na biszkopt wg receptury wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia składników, następnie ubijać przy pomocy rózgi na wysokich obrotach ok.5 min. Gotową masę wlać w rant śr. 24 cm piec w tem. 180 C ok. 20 min. Po wypieczeniu i ostudzeniu ciasto przekroić na trzy równe krążki.

W celu przygotowania ponczu, wodę zago tować z cukrem i skórką z limonki po ostu dzeniu dodać sok z limonki i spirytus. Na sączyć poszczególne krążki ciasta podczas składania (65 g na każdy krążek).

Śmietankę ubić na 3/4, stabilizator „Balbina cytrynowa” AKO dodać do wody o temp. 35oC i ręcznie wymieszać rózgą przez ok. 1 min., następnie dodać śmietankę. Dodać sok z limonki i posiekaną świeżą bazylię.

Tak przygotowaną masą przełożyć bisz kopty. Gotowy schłodzony tort udeko rować plastrami cytryny i limonki oraz listkami bazylii.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji