...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Ciasto jogurtowe

autor: firma AKO S.A.

KONCENTRAT  CIASTA  BISZKOPTOWO-TŁUSZCZOWEGO

ZASTOSOWANIE:
Koncentrat służy do szybkiego przygotowania ciasta jogurtowego, z którego można wypiekać różnego rodzaju  placki np. z owocami, kremem  itp.

ZALETY  KONCENTRATU :
• Dzięki odpowiednio dobranym składnikom oraz zastosowaniu substancji emulgująco – napowietrzających, ciasto produkowane jest metodą jednofazową tzw. „all -in”, bez konieczności intensywnego ubijania, a  czas jego przygotowania skrócony został do kilku minut.
• Sporządzone ciasto jest bardzo stabilne, dzięki czemu może być przygotowane na dłuższy czas przed wypiekiem.
• Zawartość w koncentracie proszku jogurtowego korzystnie wpływa nie tylko na walory smakowe ciasta, ale także na przedłużenie jego świeżości.
• Koncentrat „Ciasto jogurtowe” stanowi wspaniałą bazę do ciast z różnego rodzaju owocami. Owoce ułożone na cieście nie zapadają się w głąb ciasta podczas wypieku, ale pozostają na powierzchni.
• Wyroby sporządzone z koncentratu „Ciasto jogurtowe” charakteryzują się:
 - wspaniałym smakiem i aromatem,
- delikatną strukturą,
- dobrą krajalnością,
- bardzo dużą wilgotnością miękiszu,
- przedłużoną świeżością.

PRZYKŁADOWE  RECEPTURY  I  SPOSÓB  PRZYGOTOWANIA:
Koncentrat „Ciasto jogurtowe”      1000 g
Jaja                                                 300 g
Olej                                                 300 g
Woda                                              200 g
-------------------------------------------------------
RAZEM                                           1800 g
PO WYPIEKU                                 1700 g

• Składniki ciasta wg receptury wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia się składników, a następnie ubijać mieszadłem płaskim na średnich obrotach przez ok. 3 minuty.
• Ciasto rozłożyć na blasze z wysokim rantem, wypełniając 1/3 pojemności.
• Na wierzchu ciasta można ułożyć owoce i/ lub wyszprycować krem.
• Parametry wypieku: 180oC przez ok. 60 min.
• Przestygnięte ciasto udekorować wg uznania  np. żelem lub pomadą cukierniczą

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji