...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Ciasto jogurtowe

autor: firma AKO S.A.

KONCENTRAT  CIASTA  BISZKOPTOWO-TŁUSZCZOWEGO

ZASTOSOWANIE:
Koncentrat służy do szybkiego przygotowania ciasta jogurtowego, z którego można wypiekać różnego rodzaju  placki np. z owocami, kremem  itp.

ZALETY  KONCENTRATU :
• Dzięki odpowiednio dobranym składnikom oraz zastosowaniu substancji emulgująco – napowietrzających, ciasto produkowane jest metodą jednofazową tzw. „all -in”, bez konieczności intensywnego ubijania, a  czas jego przygotowania skrócony został do kilku minut.
• Sporządzone ciasto jest bardzo stabilne, dzięki czemu może być przygotowane na dłuższy czas przed wypiekiem.
• Zawartość w koncentracie proszku jogurtowego korzystnie wpływa nie tylko na walory smakowe ciasta, ale także na przedłużenie jego świeżości.
• Koncentrat „Ciasto jogurtowe” stanowi wspaniałą bazę do ciast z różnego rodzaju owocami. Owoce ułożone na cieście nie zapadają się w głąb ciasta podczas wypieku, ale pozostają na powierzchni.
• Wyroby sporządzone z koncentratu „Ciasto jogurtowe” charakteryzują się:
 - wspaniałym smakiem i aromatem,
- delikatną strukturą,
- dobrą krajalnością,
- bardzo dużą wilgotnością miękiszu,
- przedłużoną świeżością.

PRZYKŁADOWE  RECEPTURY  I  SPOSÓB  PRZYGOTOWANIA:
Koncentrat „Ciasto jogurtowe”      1000 g
Jaja                                                 300 g
Olej                                                 300 g
Woda                                              200 g
-------------------------------------------------------
RAZEM                                           1800 g
PO WYPIEKU                                 1700 g

• Składniki ciasta wg receptury wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia się składników, a następnie ubijać mieszadłem płaskim na średnich obrotach przez ok. 3 minuty.
• Ciasto rozłożyć na blasze z wysokim rantem, wypełniając 1/3 pojemności.
• Na wierzchu ciasta można ułożyć owoce i/ lub wyszprycować krem.
• Parametry wypieku: 180oC przez ok. 60 min.
• Przestygnięte ciasto udekorować wg uznania  np. żelem lub pomadą cukierniczą

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji