...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Torcik wigilijny

autor: AKO S.A.

Torcik wigilijny – krążki pysznego ciasta piernikowego przełożone kremem na bazie naturalnej śmietanki o smaku orzechowym.

Krążki piernikowe
245 g Koncentrat “Ciasto Piernikowe” AKO
85 g jaj  
75 g  oleju
25 g  wody
-------------------------
Razem  430 g
                
Krem orzechowy
290 g śmietanki 33%     
260 g Ubitej śmietanki   
40 g Koncentrat „Bita śmietana” AKO
40 g Koncentrat „Krem budyniowy extra” AKO
15 g pasty orzechowej    
---------------------------------------------------------------        
Razem  645 g

Żelka owocowa
120 g dżemu z czarnych porzeczek    
25 g ponczu waniliowego
10 g wody
2 g żelatyny      
------------------------------
 Razem  157 g

Wykończenie
100 g pasty czekoladowej
50 g mieszanki bakaliowej
------------------------------------
Razem  150 g


Razem surowce  1382 g
Ubytki produkcyjne  242 g
Waga wyrobu gotowego  1140 g

 


Sposób wykonania
• Składniki ciasta na krążki piernikowe wg receptury wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia składników, następnie ubijać mieszadłem płaskim na średnich obrotach ok. 5 min. Ciasto wylać w rant O 18 cm i wypiec w temp. 185oC około 40 min. Po wypieczeniu i wystudzeniu ciasto przekroić na trzy równe krążki.

• Śmietankę na krem orzechowy wlać do kociołka, dodać pastę orzechową, koncentrat „Bita śmietana” oraz „Krem budyniowy extra” wg receptury, wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia składników, następnie ubijać przy pomocy mieszadła płaskiego na średnich obrotach około 1 min. Osobno ubić śmietankę na puszystą masę i dodać do uprzednio przygotowanego kremu, delikatnie całość wymieszać doprowadzając krem do jednolitej konsystencji. Tak przygotowany krem równomiernie rozłożyć na trzy warstwy przekładając je krążkami piernikowymi.

• Żelka owocowa. Dżem z czarnych porzeczek połączyć z ponczem waniliowym (poncz do nakrapiania tortów i kostek deserowych), następnie dodać ciepły roztwór żelatynowy, dokładnie połączyć. Przygotowaną żelką owocową posmarować wierzch oraz boki tortu, następnie odstawić do stężenia.

•  Udekorować polewą czekoladową.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji