...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, materiał promocyjny

Tort wielkanocny

autor: uczniowie kl. III (specjalność cukiernik), Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Zofii Sękowskiej w Radzyniu Podlaskim

RECEPTURA
(biszkopt, średnica tortownicy 28 cm)

Składniki
4 jaja
3 łyżki cukru
3 łyżki oleju
1 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu
Barwniki

Do dekoracji
Śmietanka 30%
Cukier puder
2 galaretki
Motywy dekoracyjne

 

Należy upiec cztery biszkopty (każdy z 4 jaj). Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej i ocet, chwilkę miksować. Wsypać połączone mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać barwnik, wymieszać. Wykładać partiami do tortownicy (jak zebrę). Piec w temp. 170°C ok. 25 min. W taki sam sposób pieczemy kolejne biszkopty z ulubionymi barwnikami.

Wystudzone biszkopty nasączamy ponczem wykonanym z wody, soku z cytryny i cukru. Przekładamy galaretkami w ulubionych smakach i owocami (na jedną warstwę przełożenia potrzebujemy dwóch galaretek rozpuszczonych w trzech szklankach wody). Dekorujemy śmietanką ubitą z cukrem pudrem i żelatyną oraz galaretkami i dowolnymi motywami.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Zofii Sękowskiej

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji