Zapraszamy na Warsztaty Lodziarskie w terminie od 16 do 20 marca. Program w rozwinięciu.
Podobne artykuły
Podsumowanie drugiej odsłony warsztatów „Otwórz z nami lodziarnię”Druga odsłona bezpłatnych warsztatów „Otwórz z nami lodziarnię”Pokazy Aleksandry Sowy i Fillippo Novelli, czyli Warsztaty Mistrzów 201516.03.2015
Automaty do lodów
Dla osób planujących otwarcie punktu z lodami z automatu
START godz. 10.00
PROGRAM
- Czego potrzebujesz, aby otworzy punkt z lodami
- Tylko lody czy cos jeszcze?
- Przegląd maszyn
- Komponenty do lodów świderków, soft i jogurtu mrożonego. Proszek+woda czy autorska mieszanka?
- Nieograniczone możliwości smaków – jak to możliwe?
* * *
17 i 19.03.2015
Początkujący Rzemieślnicy
Dla osób planujących otwarcie lodziarni
START godz. 10.00
PROGRAM
- Czego potrzebujesz, aby otworzy lodziarnię (maszyny i urządzenia)
- Technologia produkcji lodów rzemieślniczych (krok po kroku – jak to się robi)
- Alternatywne metody/technologie produkcji
- Dobór maszyn do metody/technologii produkcji
- Komponenty do lodów gałkowych i nie tylko – to jest zdrowe
- Dla zainteresowanych - Automaty do lodów
* * *
18.03.2015
Zawodowi Rzemieślnicy
Dla osób prowadzących lodziarnie
START godz. 10.00
PROGRAM
- Trendy w konsumpcji
- Nowy trend w branży lodziarskiej
- Nowości – komponenty do lodów rzemieślniczych
- Technologia produkcji – jak podnieść jakość lodów
- Najnowsze technologie w maszynach do lodów (dlaczego ta a nie inna?)
- Sukces przez jakość (zrozum konsumenta)
- Dla zainteresowanych - Automaty do lodów
* * *
20.03.2015
Automaty do lodów
Początkujący Rzemieślnicy
START godz. 10.00
PROGRAM
- Czego potrzebujesz, aby otworzy punkt z lodami/ lodziarnię (maszyny i urządzenia)
- Tylko lody czy cos jeszcze?
- Przegląd maszyn
- Technologia produkcji lodów rzemieślniczych (krok po kroku – jak to się robi
- Komponenty do lodów świderków, soft i jogurtu mrożonego
- Dobór maszyn do metody/technologii produkcji
17–18–19–20.03.2015 – Preelekcja o odpowiedzialności przedsiębiorcy podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz podstawowe informacje z zakresu systemów jakości GHP/GMP i HACCP.
Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc prosimy o zgłoszenia na adres marta@vegagastro.pl
bądź pod nr tel. 730 993 444
Miejsce warsztatów:
Oddział Vegagastro (hurtownia Sempre)
05-802 Pruszków, ul. Wiejska 13a