...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , RzZSZ w Zamościu, materiał promocyjny

Wielkanocna pokusa

Autor: Agnieszka Szyper, klasa IIa, Rzemieślnicza Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Zamościu
nauczyciel: Bożena Witkowska

Receptura

Składniki
 2 wcześniej upieczone cienkie spody biszkoptowe

Masa
  likier Maraskino do nasączenia biszkoptu                          
 45 dag sera ricotta
 6 łyżek cukru
 1 łyżeczka cukru waniliowego
 2 łyżki rumu
 5 dag gorzkiej czekolady
 15 dag kandyzowanych owoców

Wykończenie ciasta
lukier
20 dag zielonej masy marcepanowej

Sporządzanie Wielkanocnej Pokusy
Robimy masę. Ser ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, mieszamy z alkoholem oraz pokrojonymi w drobną kostkę: czekoladą i kandyzowanymi owocami. Biszkopt  nasączamy alkoholem i smarujemy masą. Drugi biszkopt  o również nasączamy alkoholem, przykrywamy nim masę. Wstawiamy do lodówki przynajmniej na 4 godziny.
Ciasto wyjmujemy z tortownicy górę lukrujemy, a boki przykrywamy zielonym marcepanem.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Rzemieślnicza Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Zamościu

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji