dodano , Redakcja AK

Wiosenny, z plejadą Mistrzów i wyjątkowo lodowy – kwietniowy Mistrz Branży

Przekonaj się, w czym tkwi cukierniczy geniusz Michała Wiśniewskiego i Patryka Szczepańskiego. Dowiedz się, jakie lodowe petardy i hity przygotowuje polska elita lodziarzy. Sprawdź, co będzie królowało lub szokowało w lodach przez najbliższe miesiące! Nie zwlekaj i sięgnij po najlepszą lekturę w branży!

Przed Wami najbardziej wyluzowani, zdystansowani do siebie Mistrzowie Polski w Cukiernictwie, z jakimi przyszło nam rozmawiać :) Michał Wiśniewski i Patryk Szczepański, bo o nich mowa, nie uważają się ani za najlepszych, ani za niezastąpionych, ale cukiernictwo, jakie tworzą, powala na kolana. Ostatnio powalili jury Cukierniczych Mistrzostw Polski na Expo Sweet, a swoją konkurencję w punktacji zostawili daleko, daleko w tyle. Dlaczego tak doświadczeni cukiernicy, którzy na co dzień sami szkolą, poddali się próbie i ocenie? Co mieli do stracenia? No i przede wszystkim co złożyło się na ich mistrzowski tort entremet? Odpowiedzi na te pytania znajdziecie w Rozmowie Mistrza Branży.

Pobierz pełny numer Mistrza Branży w PDF

 

Wystarczy spojrzeć na mistrzowski duet Michała i Patryka, odnotować kolejne sukcesy naszych cukierników w światowych konkursach, by uzmysłowić sobie ogromny rozwój słodkiej branży. Ale równie duże ożywienie widać w polskim lodziarstwie. Tutaj aż gotuje się od kreatywności, inspirowanej m.in. cukiernictwem. My skompresowaliśmy to w najnowszym dodatku tematycznym Jaki będzie sezon na lody 2018? Znajdziecie w nim ciekawe pomysły i przydatne rozwiązania dla branży lodziarskiej, podpatrzone na SIGEP, Expo Sweet i Sweettargach. Skonfrontujecie własne lodziarstwo z najbardziej szalonymi lodami, którymi zajada się młode pokolenie lodożerców w mediach społecznościowych na całym świecie!

Przeczytacie rozmowę z włoskim mistrzem Mattim Mainardim, który podczas Expo Sweet zaprezentował autorskie mrożone monoporcje, a nas przekonywał, że lodziarstwo to zimne cukiernictwo. Spotkacie się z przedstawicielami polskiej elity lodziarzy, którzy opowiedzieli o tym, jak zwycięstwo w Lodziarskich Mistrzostwach Polski wpłynęło na ich własny rozwój i firmy, ale też podzielili się swoimi pomysłami na lodowe petardy i hity, które zaserwują w swoich lodziarniach.

W branży wciąż przybywa fachowców w wielu specjalnościach – mistrzów i artystów, od których warto się uczyć, których należy podpatrywać przy pracy i których koniecznie trzeba uwiecznić. Dzięki uprzejmości Małgorzaty Michalskiej, właścicielki Szkoły Ashanti, publikujemy genialną sesję zdjęciową z mistrzem Michałem Iwaniukiem i czekoladą w roli głównej. Po drugiej stronie obiektywu stał Jakub Wilczek, znany fotograf współpracujący z najlepszymi szefami kuchni i cukiernikami, niekwestionowany artysta fotografii kulinarnej, reportażowej oraz detali!

Sprawdź, co jeszcze przygotowaliśmy w kwietniowym Mistrzu Branży. Nie zwlekaj i już dziś sięgnij po najciekawsze pismo w branży.

 Pobierz pełny numer Mistrza Branży w PDF

 

 

SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży

Egzamin z mistrza na 6! – rozmowa z Michałem Wiśniewskim i Patrykiem Szczepańskim, zwycięzcami Cukierniczych Mistrzostw Polski 2018
Sklepy pachnące czekoladą – rozmowa z Iką Makowską z Bą Bą
Ashanti zawsze z czekoladą. Sesja zdjęciowa z mistrzem czekolady Michałem Iwaniukiem
Udany mix cukiernika i sugarcrafterki

Edukacja

Przyjaciele Akademii Mistrza – Thierry Ayel

Efektywne zarządzanie

(Nie)handlowe niedziele – co, jak i kiedy

Sezon na lody

Zimne cukiernictwo. Filozofia lodziarstwa według Mattia Mainardi
Lodziarstwo na mistrzowskim poziomie
Ciekawy świat kontrastów – prosto z SIGEP
Lody bezglutenowe – część projektu lodów prozdrowotnych
Deserowe szaleństwo
Mądry marketing oparty o model biznesowy

Kulisy produkcji

Piekarnia BIO od podstaw Cz. 2 Ekologiczna mąka
Skarb Królestwa Belgii
Fresco Max – jeszcze dłużej świeże
5 kroków prowadzących do kontroli pochodzenia

Sprzedaż i ekspozycja

Zadbaj o właściwą ekspozycję produktów – tace wystawowe
Zostań Mistrzem fotografii w swojej cukierni

Flash News

Jubileuszowa Gala Expo Sweet
Polski dream team w Coupe du Monde de la Pâtisserie
Mistrzostwa Expo Sweet 2018: Wspaniałe prace, wielkie talent, gorące emocje
Sweettargi 2018: Profesjonalne Duety – razem po zwycięstwo
Sweettargi 2018: Fasolowe brownie kontra egzotyka
Premiery, hity i spotkania z mistrzami – Expo Sweet 2018
Najlepsze produkty Sweettargi 2018
Mistrz Branży i Przyjaciele. Wiosennie i smacznie na Sweettargach
Festiwalowo-kawowo
Prosto z rynku

Z uwagi na duże zainteresowanie Czytelników elektroniczną wersją Mistrza Branży udostępniamy pełne wydanie w formacie PDF

Zobacz poniżej numer marcowy online lub pobierz AKTUALNY PDF>>

 
Numery wydane >>

Numery w całości udostępnione:
Mistrz Branży pełne archiwum 2018 tutaj >>
Mistrz Branży pełne archiwum 2017 tutaj >>
Mistrz Branży pełne archiwum 2016 tutaj >>
Mistrz Branży pełne archiwum 2015 tutaj >>
Mistrz Branży pełne archiwum 2014 tutaj >>
Mistrz Branży pełne archiwum 2013 tutaj >>
Mistrz Branży pełne archiwum 2012 tutaj >>

Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!


   
 

ZAMÓW PRENUMERATĘ
WERSJI PAPIEROWEJ

Cena prenumeraty: roczna 149 zł brutto
email: prenumerata@MistrzBranzy.pl
nr tel. 32 729 96 80
więcej informacji o prenumeracie >>

 

Bieżące wydanie czasopisma

Majowy Mistrz Branży pod znakiem tortów, stylowego dekorowania i wegańskiego cukiernictwa. Jak Agnieszka Paczóska wprowadziła Planetę Tortów na artystyczną orbitę i co chce osiągnąć w biznesie? Czego szuka w czekoladzie belgijski mistrz Patrick Aubrion, współtwórca Ruby?

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji