...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , GETH, materiał promocyjny

Wyjątkowe seminarium na wyjątkowy jubileusz

21-22 marca w niecodziennych warunkach i okolicznościach odbyło się seminarium szkoleniowe dla polskich piekarzy. Zostali oni zaproszeni przez firmę Geth do nowoczesnego centrum techniki i technologii MIVE.

Firma MIWE świętuje w tym roku jubileusz 100-lecia. Przez cały rok odbywać się będą prezentacje i spotkania z osobistościami z branży. Obchody jubileuszu rozpo­częły się z przytupem, okazało się, że gości chcących zapoznać się z historią sukcesu firmy MIWE, piekarzy, rzemieślników, ludzi żyjących z branży i branżą na co dzień nie brakuje.

MIVE Live Baking Center
Miejsce, w którym odbyło się seminarium, to nowoczesne centrum technologiczne otwarte pod koniec ubiegłego roku. Pomysł jego budowy zrodził się w związku z poszukiwaniem adekwatnej do filozofii firmy formy uczczenia jubileuszu 100-lecia istnienia. Zde­cydowano, że tak wyjątkowy rok powinien być czasem aktywne­go kontaktu z klientem, wymiany doświadczeń. Dlatego powsta­ło nowoczesne centrum dające sposobność spotkania eksperta z mistrzem, tj. eksperta techniki piekarskiej z mistrzem rzemiosła, czyli piekarzem kreującym swój produkt. Coraz częściej dąży się do tego, by kontakt z klientem nie ograniczał się do wydarzeń targowych, by miał on szansę poznania marki nie tylko w teorii, ale i w praktyce.

 

Nowoczesne centrum MIWE live baking center powstało w impo­nującym tempie, w ciągu 14 miesięcy, jest to w pełni wyposażona piekarnia wraz z zapleczem do badań i spotkań. Aktualnie jedyne takie centrum na świecie, które daje sposobność praktycznego poznania słabych i mocnych stron firmy. Piekarnia posiada piece cyklotermiczne, termoolejowe (wsadowe i wózkowe), pełną gamę pieców sklepowych w różnej stylistyce. Piece wsadowe obsługuje automatyczny system MIWE athlet, który zadziwia skutecznością i lekkością pracy. Ukoronowaniem wszystkich systemów jest zintegrowany system odzysku ener­gii. Estetyka wykonania, wyprowadzenie na dach spalin i pary ze wszystkich pieców jednym kominem budzą zachwyt. Skuteczność odzysku energii przez wymiennik ciepła eco:nova jest znacznie większa aniżeli w tradycyjnych systemach, gdyż zarówno para, jak i spaliny biegną oddzielnymi kanałami.

 

Mistrzowsko wyko­nana kotłownia z centralnym kotłem dla pieców termoolejowych znajduje się w pomieszczeniu obok, więc nie generuje hałasu w pracowni. Firma MIWE zawsze chciała być blisko klienta, bo tylko bezpo­średni kontakt z nim pozwala podążać za potrzebami, działa inspirująco i stawia nowe wyzwania. W 100. rocznicę istnienia firma wysyła sygnał do świata: przyjeżdżajcie, jesteśmy tu dla Was. Do centrum przyjeżdżają piekarze, którzy znają swój cel, a szukają odpowiedniej techniki piecowej. Odwiedzają ją też użytkownicy techniki MIWE, którzy dopracowują własną technologię.


Nowoczesne technologie piekarnicze
21-22 marca przed MIWE LBC powiewała biało-czerwona flaga. Centrum stało się bardziej polskie niż niemieckie, grupa z na­szego kraju liczyła bowiem ok. 50 osób. Przedstawiciele zarządu przedstawili historię i filozofię firmy, zachęcając, by każdy czuł się, „jak u siebie w piekarni”. Tematem seminarium była analiza porównawcza pieczywa wypiekanego w piecach termoolejowych i cyklotermicznych, przygotowane kęsy poddane były wydłużonej fermentacji. Piekarze z Polski mogli zobaczyć różnice wypiekowe z takich systemów piecowych, jak piec wsadowy cyklotermiczny, piec obrotowy, piec termoolejowy wózkowy i piec termoolejowy wsadowy. Bułki wystudzono za pomocą najnowszej technologii studzenia próżniowego MIWE VC (vacuum coolling). Przestron­ne centrum to doskonałe miejsce na indywidualne obserwacje. Dochodziły do nas zróżnicowane opinie na temat walorów i wad każdego z systemów, gdyż nie ma idealnego pieca do wszyst­kich produktów: jednym podobał się wyrób stabilny, z twardym spodem, innym lżejszy i bardziej chrupki.

 

Celem firm Geth oraz MIWE jest bezstronne wsparcie w doborze właściwego systemu dla danej produkcji. Dwudniowe seminarium wzbogaciły prezentacje multimedialne przygotowane przez pracowników Geth, wskazujące różnice w bu­dowie pieców cyklotermicznych i termoolejowych. Można było się dowiedzieć wiele o systemach wewnątrzzakładowej logistyki, transporcie koszy opartym na zrobotyzowanym wózku shuttle. Zaprezentowane zostały też automatyczne systemy pakująco­-krojące o wydajności ponad 4000 szt. Bochenków na godzinę firmy Dovaina. Pierwsze z zaplanowanych na ten rok seminariów było wyjątkowo inspirujące.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji