...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Zeelandia Sp.zo.o., materiał promocyjny

Żółty spodek

autor: Zeelandia

Ciasto truflowe
1000 g Ciasta o smaku Truflowym
500 g oleju
500 g jaj
75 g wody

Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 5 min (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę wyłożyć do rantu o średnicy ok. 15 cm. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 20 min. Schłodzić.

Creme Brulee czekoladowy
400 g Creme Brulee
1065 g mleka 2 % tł.
1065 g śmietany 30%

Śmietanę podgrzewać. Creme Brulee rozprowadzić w mleku, wlać do gorącej śmietany.
Całość podgrzewać ciągle mieszając (nie napowietrzać) tak, aby zapobiec przypalaniu, zagotować.

450 g Arabesque Noir 58

Do ciepłego Creme Brulee dodać czekoladę i dokładnie połączyć za pomocą blendera. Gotową masę wylać do rantu na schłodzone ciasto truflowe.

Kruszonka
540 g Q´ki Czekoladowe
80 g margaryny
35 g wody

Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Powoli dolewać wodę i zwiększyć obroty. Mieszać do połączenia składników. Wypiekać w formie kruszonki w temperaturze 200°C przez ok. 12 minut. Po wypieczeniu wysypać na powierzchnię Creme Brulee czekoladowego.



Galaretka brzoskwiniowa
980 g Paletta Pasta Neutralna
980 g brzoskwini z syropu

Brzoskwinie odsączyć z syropu, zblendować. Połączyć z Paletta Pasta Neutralna, zagotować i wystudzić. Galaretkę dozować na kruszonkę. Zamrozić.

Mus z białej czekolady
1950 g Arabesque Blanc 29
1950 g śmietany 30%
26 g żelatyny

Śmietanę (600 g) zagotować i dodać czekoladę oraz namoczoną w 50 g śmietany żelatynę.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć. Schłodzić. Pozostałą część śmietany (1300 g) napowietrzyć i dodać do schłodzonego ganachu. Całość delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Mus wylać do formy i przykryć zamrożonym ciastem. Całość zamrozić.

Zamsz
760 g Arabesque Blanc 29
305 g oleju
żółty barwnik spożywczy (ilość barwnika według uznania)

Czekoladę Arabesque upłynnić z olejem, połączyć z żółtym barwnikiem i dokładnie zblendować.
Nanosić na zamrożone torty przy pomocy kompresora (można użyć gotowego zamszu w sprayu).

Dekoracja
Dobla

Przyrządzanie
1. Ciasto truflowe
2. Creme Brulee czekoladowy
3. Kruszonka
4. Galaretka brzoskwiniowa
5. Mrożenie
6. Mus z białej czekolady
7. Mrożenie
8. Zamsz
9. Dekoracja

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zeelandia Sp.z o.o.

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji