autor: Marek Droma, Martin Braun/Grados
Receptura
Blat czekoladowy
1000 g Schokino Braun
450 g wody
450 g oleju
Wszystkie składniki wymieszać a następnie piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
Blat biszkoptowy jasny
500 g Bisquick Braun
250 g jaj
100 g wody
Składniki ubić na szybkich obrotach, wylać na blachę i odpiec w temperaturze 200°C.
Masa bananowa
1300 g ubitej śmietany bez cukru
325 g wody
260 g Stabilizator Alaska bananowy Braun
Stabilizator Alaska wymieszać z wodą, a następnie z ubitą śmietaną.
Dodatkowo
600 g maliny w żelu Grados
600 g Schokobella jasna Braun
Wykonanie
Na silikonowy blat wylewamy rozpuszczoną Schokobellę, a następnie nakładamy cienką warstwę masy bananowej.
Całość zakrywamy jasnym biszkoptem i wykładamy pozostałą (główną) część masy bananowej.
W losowo wybranych miejscach nakładamy malinę w żelu Grados. Przykrywamy blatem czekoladowym. Po schłodzeniu całość odwracamy i zdejmujemy matę silikonową.
Smacznego!