autorzy: Martin Braun i Grados
blacha 40x60 cm
Blat czekoladowy
Składniki:
1000 g Braun- Schokino
250 g wody
250 g oleju
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki mieszamy razem na średnich obrotach przez około 3 min. Następnie wykładamy na blachę 40 x 60 cm.
Masa serowa
2400 g twarógu półtłustego
800 g mleka
200g Sernix Braun
480 g cukru
16 szt. jaj ( białko / żółtko ) (800 g)
Dodatkowy składnik:
1400 g Wiśnie prażone Grados
Sposób przygotowania:
Białka ubić z połową cukru, resztę składników połączyć razem i wymieszać na średnich obrotach. Na koniec dodać ubite białko i wylać masę serową na ciasto czekoladowe. Na wierzch szprycować Wiśnię Prażoną Grados. Piec w temp 170 stopni przez ok 60 minut.
Krem brulee
Składniki:
1500 g śmietanki
900 g mleka
450 g Creme Brulee
Sposób przygotowania:
Śmietankę i mleko zagotować, zdjąć ze źródła ciepła i wsypać Creme Brulee. Jak przygotowany krem zacznie tężeć, wylewamy na wystudzony sernik i schładzamy. Całość dekorujemy obsypując kakao.