autor: Martin Braun
RECEPTURA NA BLACHĘ 60 × 40
Ciasto korzenne
900 g mleka
250 g jaj
300 g oleju
950 g mąki
180 g Koncentratu korzennego Braun
700 g cukru
Wszystkie składniki wymieszać na średnich obrotach przez 2-3 minuty. Wypiec w temperaturze ok. 180°C przez ok. 45 minut. Po wystudzeniu przekroić na 3 części.
Krem marcepanowy
1000 g Multikremu o smaku marcepanowym Grados
400 g margaryny
50 g spirytusu
Multikrem o smaku marcepanowym rozmieszać, dodać napowietrzony tłuszcz i dodać spirytus. Wymieszać.
Krem czekoladowy
1400 g bitej śmietany bez cukru
280 g stabilizatora Eden czekoladowy Braun
350 g woda
Stabilizator Eden mieszamy z wodą i łączymy z bitą śmietaną. Wymieszać.
PRZYGOTOWANIE
Blat korzenny przesmarować masą marcepanową, nałożyć drugi blat i przesmarować kremem czekoladowym, nałożyć kolejny blat korzenny. Wierzch dekorować kremem Covella Braun.