czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Świąteczna kostka marcepanowo-korzenna 0

dodano ,Redakcja PS, materiał promocyjny

autor: Martin Braun

RECEPTURA NA BLACHĘ 60 × 40

Ciasto korzenne
900 g mleka
250 g jaj
300 g oleju
950 g mąki
180 g Koncentratu korzennego Braun
700 g cukru

Wszystkie składniki wymieszać na średnich obrotach przez 2-3 minuty. Wypiec w temperaturze ok. 180°C przez ok. 45 minut. Po wystudzeniu przekroić na 3 części.


Krem marcepanowy
1000 g Multikremu  o smaku marcepanowym Grados
400 g margaryny
50 g spirytusu

Multikrem o smaku marcepanowym rozmieszać, dodać napowietrzony tłuszcz i dodać spirytus. Wymieszać.

Krem czekoladowy
1400 g bitej śmietany bez cukru
280 g stabilizatora Eden czekoladowy Braun
350 g woda

Stabilizator Eden mieszamy z wodą i łączymy z bitą śmietaną. Wymieszać.


PRZYGOTOWANIE
Blat korzenny przesmarować masą marcepanową, nałożyć drugi blat i przesmarować kremem czekoladowym, nałożyć kolejny blat korzenny. Wierzch dekorować kremem Covella Braun.

 

Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez Martin Braun Sp.z o.o

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe