czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Rolada Malinowa 0

dodano ,Martin Braun, materiał promocyjny

autor: Martin Braun

Receptura

ROLADA BISZKOPTOWA
- 400 g Braun Bisquict Plus
- 200 g jaja
- 100 g woda

Wszystkie składniki ubijamy na wysokich obrotach przez około 4-6 minut.

KREM MALINOWY
- 700 g śmietana kremówka
- 140 g Alaska malinowa
- 175 g woda

Alaskę malinową wymieszać z wodą, ubitą śmietanę dodawać w dwóch fazach.

DEKORACJA
- 500 g Malina w żelu GRADOS (posiada aż 67% owoców!)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Masę rozsmarować na blasze.
Czas pieczenia: ok. 5 min.
Temperatura pieczenia: 220oC
Na odpieczoną i ostudzoną roladę rozsmarować krem malinowy.
Zawijamy dwa boki wzdłuż do środka.
Po schłodzeniu dekorujemy nietopliwym cukrem pudrem i Maliną w żelu GRADOS.



Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez Martin Braun Sp.z o.o

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe