autor: Martin Braun
Receptura
ROLADA BISZKOPTOWA
- 400 g Braun Bisquict Plus
- 200 g jaja
- 100 g woda
Wszystkie składniki ubijamy na wysokich obrotach przez około 4-6 minut.
KREM MALINOWY
- 700 g śmietana kremówka
- 140 g Alaska malinowa
- 175 g woda
Alaskę malinową wymieszać z wodą, ubitą śmietanę dodawać w dwóch fazach.
DEKORACJA
- 500 g Malina w żelu GRADOS (posiada aż 67% owoców!)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Masę rozsmarować na blasze.
Czas pieczenia: ok. 5 min.
Temperatura pieczenia: 220oC
Na odpieczoną i ostudzoną roladę rozsmarować krem malinowy.
Zawijamy dwa boki wzdłuż do środka.
Po schłodzeniu dekorujemy nietopliwym cukrem pudrem i Maliną w żelu GRADOS.