dodano , Martin Braun Sp.zo.o., materiał promocyjny

Rolada Malinowa

autor: Martin Braun

Receptura

ROLADA BISZKOPTOWA
- 400 g Braun Bisquict Plus
- 200 g jaja
- 100 g woda

Wszystkie składniki ubijamy na wysokich obrotach przez około 4-6 minut.

KREM MALINOWY
- 700 g śmietana kremówka
- 140 g Alaska malinowa
- 175 g woda

Alaskę malinową wymieszać z wodą, ubitą śmietanę dodawać w dwóch fazach.

DEKORACJA
- 500 g Malina w żelu GRADOS (posiada aż 67% owoców!)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Masę rozsmarować na blasze.
Czas pieczenia: ok. 5 min.
Temperatura pieczenia: 220oC
Na odpieczoną i ostudzoną roladę rozsmarować krem malinowy.
Zawijamy dwa boki wzdłuż do środka.
Po schłodzeniu dekorujemy nietopliwym cukrem pudrem i Maliną w żelu GRADOS.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Martin Braun Sp.z o.o

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji