...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Credin Polska, materiał promocyjny

Nowość na półce - ryżowe słodkości

Popularność alternatywnych mąk stale rośnie. Świadomość konsumentów, chęć testowania nowych smaków i struktur, kulinarne inspiracje najróżniejszymi zakątkami świata, a czasami konieczność wykluczenia produktów opartych na mące pszennej z codziennej diety – to powody, dla których coraz częściej poszukiwane są jej zamienniki.

Tendencje na rynku mąk
Podczas codziennych zakupów konsumenci nie wybierają już tyl­ko pomiędzy różnymi typami mąki pszennej. Dziś możliwości jest zdecydowanie więcej – mąka migdałowa, gryczana, ryżowa, ko­nopna, amarantusowa bądź kokosowa. Podróże i możliwość obserwacji innych społeczności zdecydowanie wzbogacają, kształtując również nawyki żywieniowe. W dobie Insta­grama i blogów kulinarnych inspiracji jest pod dostatkiem. Konsu­menci coraz częściej poszukują informacji na temat różnych rodzajów mąk i przepisów z ich wykorzystaniem. Przykładem tego zjawiska jest coraz większe zainteresowanie mąką ryżową. Jak pokazują statysty­ki (Google Trends), w 2020 roku zainteresowanie nią zdecydowanie wzrosło w stosunku do tego obserwowanego w latach 2016-2019.

*Źródło: https://trends.google.com/trends/explore?date=today%205-y&q=rice%20flour



Azjatycka inspiracja
Gdy myślimy o mące ryżowej, pierwsze skojarzenia prowadzą nas do Azji, gdzie jest ona szeroko stosowana w kuchni zarówno w daniach wytrawnych, jak i słodkich deserach. Powodów, dla których Azjaci uwielbiają mąkę ryżową, jest wiele. Z jednej strony to kultura i kulinarna tradycja, które odzwierciedlają m.in. japoń­skie ciasteczka ryżowe – mochi. Z drugiej strony to kwestia jej składu, zawiera bowiem sporo związków mineralnych, błonnika pokarmowego i szereg witamin (B1, B6, niacyna, żelazo, magnez, cynk). Mąka ryżowa jest niezwykle delikatna w smaku zarówno przed, jak i po ugotowaniu, neutralna, nadaje gotowym produk­tom charakterystyczną teksturę.

 


Credi kruche ryżowe – cukiernicza nowość z mąką ryżową
Tworząc nowe produkty, firma CREDIN POLSKA łączy trendy! Bazując na rosnącej wśród konsumentów tendencji do wykorzy­stywania alternatywnych mąk, ale także spełniając oczekiwania wielu producentów cukierniczych, dostarcza produkt wpisujący się w trend czystej etykiety. Nowa mieszanka CREDI KRUCHE RYŻOWE to cukiernicza nowość z mąką ryżową – prawie 60% surowców ryżowych (mąka, kaszka, skrobia ryżowa) w składzie. Stanowi bazę do wypieku kruchych spodów, ale również fantazyj­nych, słodkich kompozycji oraz ciasteczek – miękkich w środku, chrupiących na zewnątrz. Niesamowicie łatwe i szybkie w przy­gotowaniu ciasto kruche z mąką ryżową to definicja przyjemności tworzenia nowych kompozycji.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji