25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
13 grudnia 2014 r. to termin definitywnego końca lakonicznych i nieczytelnych informacji na etykietach. Co ważne, zakres istotnych, rozszerzonych zmian dotyczy również szerokiego asortymentu żywności sprzedawanej bez opakowań.
Po co właścicielom cukierni szkolenie dla baristów? Czy kawa może zrobić rewolucję w cukierni, co wspólnego ma z tym alternatywnie parzona kawa i jak to połączyć z wypiekami i deserami?
W Funduszach Europejskich – bez zmian. Mijają kolejne tygodnie, a nowych wiadomości od Instytucji Zarządzających zbyt wiele na ten temat nie przybywa, choć urzędnicy z całą pewnością dwoją się i troją, aby nowe programy operacyjne wystartowały jak najszybciej.
Gumy do żucia bez cukru, płatki kukurydziane typu light i szeroka gama napojów z całym mnóstwem słodzików – kto z nas tego nie zna? Wszyscy dążymy do tego, by ograniczać spożycie produktów o wysokiej zawartości cukru, jednak zwykle niechętnie sięgamy po łakocie zawierające substancje słodzące jako zamienniki cukru.
Z roku na rok wydłuża się lista wielkopolskich firm, które przeszły proces certyfikacji i potwierdziły, że produkują oryginalne rogale świętomarcińskie. W 2013 r. lista przekroczyła liczbę 90, w tym roku liczy równo 100 pozycji! 5 listopada w siedzibie Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej firmy te odebrały specjalne certyfikaty.
Prezes Zarządu Karl Brinker mówi: – Tym samym nastawiamy technologiczne szyny naszej przyszłości. Firma CSB-System dostarczyła nam właściwe funkcjonalności, których potrzebujemy dla naszego zakładu produkcyjnego i sklepów firmowych. Zastosowanie oprogramowania pozwoli nam osiągnąć wyraźny wzrost wydajności i przejrzystość.
Swoją firmę założyli niecałe pół roku temu. Wcześniej jednego oszukał uniwersytet, drugiego były pracodawca. Mieli dosyć. Zamiast wyjechać za granicę i pracować „na zmywaku” stwierdzili, że zostają i zakładają firmę. Dzisiaj projekt „Smaki z Polski” rozwija się w rekordowym tempie mimo nikłych nakładów finansowych.