dodano , ULDO Polska, materiał promocyjny

Babka piaskowa bez pszenicy

autor: Uldo Polska

Wyjątkowo lekka, puszysta i delikatna babka piaskowa, przygotowana na bazie składników naturalnie bezglutenowych. W składzie babki piaskowej bez pszenicy nie występują dodatki pochodzące z pszenicy, której gluten ma działanie najbardziej drażniące i uczulające spośród wszystkich znanych zbóż.

RECEPTURA

Składniki
Uldo babka piaskowa bez pszenicy (10 kg)
4 kg oleju
4 kg jaj
2 l wody

Ciasto 20 kg

Czas mieszania: 4 min na średnich obrotach (liściem)
Naważka: 250 g
Czas pieczenia: 35-40 min
Temperatura pieca: 180-190°C

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez ULDO Polska sp. z o.o. & Co. sp.k.

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji