...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Uldo Panettone

autor: Uldo Polska

 Nowa formuła!
Tradycyjna włoska babka Panettone posiadająca charakterystyczny miękisz o wydłużonej strukturze. Specjalne aromatyczne komponenty w połączeniu z bakaliami (skórka pomarańczowa, cytrynowa i rodzynki) nadają produktowi niepowtarzalne walory smakowe i zapachowe, charakterystyczne dla babki Panettone. Dzięki zastosowaniu nowej formuły produkt pozostaje świeży przez długi czas.

RECEPTURA
10,00 kg Uldo Panettone
1,00 kg jaj
0,75 kg drożdży
1,00 kg margaryny/oleju
2,50 kg skórki pomarańczowej/owoców suszonych
2,50 l wody
---------------------
17,75 kg ciasto


Zamiast skórki pomarańczowej można dodać mieszankę owoców suszonych -  propozycja na 2 kg mixu
460,00 g rodzynek
180,00 g skórki pomarańczowej
60,00 g skórki cytrynowej

 

Parametry
Czas mieszania: 3 min. wolno, 6 min. szybko
Temperatura ciasta: 25 °C
Leżakowanie ciasta: 30 min.
Naważka (w zależności od formy): 350 g
Garowanie (35°C, 75%): 90 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Temperatura pieca: 220°C↓180°C


Wskazówki

W końcowej fazie mieszania dodać margarynę i owoce. Owoce suszone (rodzynki, skórkę po­marańczową) zaleca się namoczyć w alkoholu: do 2,5 kg owoców dodać 1,25 kg alkoholu np. likieru Amaretto lub rumu pozostawić na oko­ło 12 godzin.
W przypadku babek bez owoców, zmniejszyć naważkę.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez ULDO Polska sp. z o.o. & Co. sp.k.



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji