...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Bakaliowe ciasteczka - ZS im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej

autor: Paulina Bywalec, kl. II SC, ZS im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej, nauczyciel: Krzysztof Maciejowski

RECEPTURA
 
275 g mąki pszennej
200 g cukru kryształu
200 g cukru trzcinowego
188 g jajek
313 g margaryny
50 g miodu
13 g proszku do pieczenia
13 g aromatu
3 g cynamonu

500 g płatków owsianych
125 g pestek słonecznika
125 g rodzynek
125 g suszonych śliwek
125 g suszonych moreli
125 g suszonych daktyli
125 g wiórków kokosowych

PRZYGOTOWANIE
Napowietrzyć margarynę z cukrem kryształem i trzcinowym, dodać jaja, aromat oraz miód. Wymieszać. Następnie dodać wszystkie suszone owoce, płatki owsiane, pestki słonecznika, rodzynki oraz wiórki kokosowe. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wymieszać na jednolitą masę.

Formować kulki o średnicy 5 cm, lekko spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180oC przez 5-10 minut.



 

o

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji