...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Bezglutenowy baton brownie z czerwoną fasolą

autor: JP Czekolada i Legal Cakes

RECEPTURA

Składniki

  • banan (63%)
  • gotowana fasola czerwona (14%)
  • czekolada (9%)
  • miazga kakaowa minimum 70%
  • substancja słodząca: erytrol
  • odżywka białkowa o smaku czekoladowym (białka serwatkowe z mleka)
  • kakao
  • mąka jaglana


Banany i fasolę zmiksować blenderem na gładką masę. Czekoladę z erytrolem umieścić w piecu nagrzanym maksymalnie do 80oC. Pozostałe składniki: mąkę jaglaną, odżywkę białkową o smaku czekoladowym oraz kakao wymieszać i połączyć z masą bananowo-fasolową. Następnie powoli wlać roztopioną czekoladę i dokładnie wymieszać, tak aby uzyskać jednolitą, lśniącą masę.
Gotowe ciasto przełożyć do blaszki i piec w temperaturze 160-180oC przez 25 minut. Po wyjęciu ostudzić i podzielić na batony. Otrzymane batony przechowywać w lodówce maks. do 7 dni.

 

 

JP Czekolada – krakowska manufaktura wysokiej jakości czekolady produkowanej metodą bean to bar. Cały proces produkcji odbywa się ręcznie, a produkt końcowy nie zawiera żadnych sztucznych i chemicznych dodatków.


Legal Cakes – sieć kawiarni adresowanych do osób dbających o dietę oraz zdrowe odżywianie. Specjalizuje się w słodkich wypiekach bez laktozy oraz glutenu, a także w produkcji batonów z wykorzystaniem czekolady JP czekolada.


 



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji