...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Brownie z musem czekoladowym

autorka: Marta Bucior – Manufaktura Czekolady

RECEPTURA

Brownie
180 g masła
250 g czekolady z Ghany 70%
4 jajka
200 g cukru
100 g brązowego cukru
1/4 łyżeczki soli
1 1/2 łyżeczki esencji waniliowej
100 g mąki

W rondelku rozpuścić gorzką czekoladę z masłem. Odstawić do przestudzenia. Do dużej miski dodać jajka, oba rodzaje cukru, sól i wanilię. Zmiksować do uzyskania puszystej jasnej masy. Następnie stopniowo wlewać przestudzoną czekoladę z masłem, cały czas miksując. Po dodaniu całej do czekoladowej masy przesiać mąkę i miksować krótko, do połączenia się składników. Gotową masę przelać do foremki (najlepiej kwadratowej) o wymiarach 25x25cm. Piec w 180oC przez 25-30 min. Odstawić do całkowitego wystygnięcia.


Mus czekoladowy
125 g serka mascarpone
300 g śmietanki 30%
150 g czekolady mlecznej

Mascarpone w temperaturze pokojowej oraz śmietankę krótko miksować do delikatnego ubicia. Następnie dodać rozpuszczoną czekoladę. Tak przygotowany mus wyłożyć na brownie. Całość włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Aby uzyskać efekt ze zdjęcia, mus przekładamy do worka cukierniczego i szprycujemy.

 

Marta Bucior – Manufaktura Czekolady, studentka SGGW na kierunku żywienie, pasjonatka pieczenia i gotowania, a przede wszystkim czekolady w każdej postaci –ciast, pralin, deserów.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji