...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Chrupek Ciasteczkowy

autor: Bakels

RECEPTURA NA BLACHĘ 60 × 40

Ciasto
500 g Ciasta Czekoladowego Koncentrat
480 g mąki
920 g cukru
640 g jaj
560 g oleju
400 g wody

Wszystkie składniki połączyć i mieszać wolno przez maks. 2 minuty. Ciasto wyłożyć na 2 blachy 60 × 40. Piec w temperaturze 180oC przez ok. 15 minut.  Ostudzić.

Krem
1200 g Non Temp Ciemny
900 g śmietanki kremowej
110 g spirytusu
50 g żelatyny
250 g wody
600 g Chocolate Mix
100 g oleju
800 g prażonego słonecznika
300 g Kremu Roślinnego Bakels

Zagotować 600 g śmietanki i dodać Non Temp. Delikatnie wymieszać i lekko ostudzić. Dodać spirytus oraz rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Chocolate Mix wymieszać z olejem i prażonym słonecznikiem. Obie masy połączyć.

Ubić Krem Roślinny z pozostałą śmietanką na 3, dodać do pozostałej masy i delikatnie wymieszać. Połowę otrzymanego kremu wyłożyć na pierwszy  blat czekoladowy, wyrównać i przykryć drugim blatem. Na wierzch wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Odstawić do wychłodzenia.

Dekoracja
300 g Diament Czekoladowy
300 g Diament Złoty

Diament Czekoladowy i Złoty połączyć, pokryć powierzchnię ciasta cienką warstwą i wyrównać. Dekorować według uznania.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Bakels Polska

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji