...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Bakels Polska, materiał promocyjny

Receptura Wielkanocna - Mazurek Karmelowo-Orzechowy

autor: Bakels Polska

     
 

Artukuł pochodzi z marcowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

kostka czekoladowa z masą orzechową i musem karmelowym, wykończona żelem karmelowym

 

warstwy 1,3 - BLATY

250 g Ciasto Czekoladowe Koncentrat
240 g Mąka
460 g Cukier
340 g Jaja
285 g Olej
215 g Woda

połączyć składniki i wolno mieszać przez max 2 min
wyłożyć na 2 blachy 60x40
piec w T 180°C przez ok. 10 min, ostudzić

warstwa 2 - MASA ORZECHOWA

1500 g Trufla Nugatowa
600 g Śmietanka kremowa
100 g Spirytus
20 g Żelatyna
100 g Woda
500 g Orzechy włoskie (uprażone)

zagotować Śmietankę i dodać truflę, wymieszać, delikatnie ostudzić i dodać spirytus
przykryć folią i odstawić do ostudzenia w chłodni
napowietrzyć zasygniętą masę i dodać rozpuszczoną żelatynę
dodać orzechy włoskie i dokładnie wymieszać
gotową masę wyłożyć na pierwszy blat, wyrównać i przykryć drugim blatem

warstwa 4 - MUS KARMELOWY

1200 g Krówka Śmieszka
2200 g Śmietanka kremowa
60 g Żelatyna
300 g Woda
70 g Spirytus

700 g Śmietanki zagotować, dodać Krówkę Śmieszkę i wymieszać
żelatynę namoczyć i rozpuścić
do mieszaniny dodać rozpuszczoną żelatynę oraz spirytus i dokładnie wymieszać, całoŚć schłodzić
pozostałą Śmietankę ubić i połączyć z ochłodzoną masą
gotowy mus wylać na drugi blat czekoladowy
wyrównać i ochłodzić

warstwa 5 - WYKOŃCZENIE

400 g Diament Karmelowy
200 g Diament Złoty

połączyć oba diamenty ze sobą i pokryć powierzchnię ciasta równą, cienką warstwą
dekorować według uznania produktami marki Bakels:
Pettinice (różne kolory)
Non Temp Ciemny
Non Temp Biały

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Bakels Polska

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji