autor: Uldo
Mieszanka do produkcji kruchych ciasteczek, przygotowana na bazie mąki jęczmiennej i mąki z amarantusa oraz wzbogacona kawałkami czekolady.
• Dzięki zawartości mąki z amarantusa oraz dodaniu doskonałej belgijskiej czekolady, ciastka charakteryzują się wyjątkowym smakiem.
• Ciastka nie tracą swoich walorów smakowych przez długi czas, zachowując wspaniały smak i aromat.
• Szybki i łatwy proces przygotowania i kształtowania ciastek oraz możliwość ich produkcji na maszynach typu "Multidrop".
RECEPTURA
10 kg Uldo Ciastka Jęczmienne z Amarantusem
4 kg Margaryna
1 kg Jaja
15 kg Ciasto
Parametry:
Czas mieszania: (wolno, liściem) 2 min.
Czas pieczenia: 16 min.
Temperatura pieca: 180–190°C
Wytwarzanie:
Wszystkie składniki mieszać razem przez ok. 2 min. Ciasto rozwałkować na grubość 7 mm, a następnie wycinać ciastka.