...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AKO S.A., materiał promocyjny

Ciasto bananowe

autor: AKO S.A.

Ciasto Bananowe blacha 60/40
Wyśmienite ciasto bananowe, przełożone delikatną śmietanką
z bananami oraz masą pralinową.

RECEPTURA
Ciasto bananowe AKO
1500 g „Ciasto Bananowe” AKO
675 g jaja
600 g olej
150 g woda
Razem: 2925 g

Masa pralinowa
800 g masy

Krem bananowy
1600 g banan świeży
50 g cytryna
1500 g śmietanka 30%
300 g woda do Balbiny
225 g „Balbina neutralna” AKO
Razem: 3675 g

Wykończenie
200 g galaretka pomarańczowa
1000 g woda do galaretki

Razem: 1200 g
Razem: 8600 g
Ubytki: 1720 g
Wydajność: 6880 g

 

Przygotowanie
Składniki na ciasto bananowe wg receptury wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia składników, a następ­nie mieszać mieszadłem płaskim na średnich obrotach ok. 3 min. Ciasto rozłożyć na dwie blachy z wysokim rantem o wymiarach 60/40. Piec w temp ok. 200°C przez ok. 15 minut.

Masę pralinową podgrzać do plastycznej konsystencji, a następnie nanieść na dolną warstwę ciasta bananowego. Przykryć drugim blatem ciasta bananowego. Obrane banany pokroić, skropić sokiem z cytryny. Balbinę rozpuścić w wodzie, następnie wymieszać delikatnie z ubitą śmietanką i dodać pokrojo­ne banany, rozłożyć na górę ciasta, wykończyć galaretką pomarańczową. Ciasto schłodzić.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A








Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji