...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kandy, materiał promocyjny

Ciasto orzechowe

autor: Kandy

Receptura na blachę 40 x 30 cm

Blat z ciasta czekoladowego 40 x 30 1 szt.

Blat biszkoptowy jasny
0,6 kg jajek
0,15 kg cukru
0,2 kg mąki

Przygotowanie
Jaja ubijamy z cukrem na sztywną masę a potem delikatnie łączymy z mąką. Wylewamy na blachę 40x30 wyłożoną papierem. Pieczemy w temp. 180oC

Ganasz
0,1 kg mleka 3,2%
0,1 kg czekolady deserowej
0,1 kg orzechów arachidowych  
0,1 kg nadzienia Lauretta o smaku orzechowym

Przygotowanie
Mleko zagotować z czekoladą deserową, następnie dodać orzechy i nadzienie Lauretta o smaku orzechowym.



 

Masa śmietanowo-orzechowa
1 kg śmietany kremówki 30%
50 g żelatyny
0,2 kg wody
0,5 kg nadzienia Lauretta o smaku orzechowym

Przygotowanie
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z nadzieniem Lauretta o smaku orzechowym, a następnie dodajemy uprzednio namoczoną w wodzie i podgrzaną żelatynę.

Przygotowanie ciasta
Na blat czekoladowy wykładany ganasz. Przykrywamy go blatem z biszkoptu jasnego, na który wykładamy masę śmietanowo-orzechową. Wyrównujemy i dekorujemy np. drobno mielonymi orzeszkami arachidowymi i/lub czekoladą.




Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PRPH KANDY








Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji