...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kandy, materiał promocyjny

Kostka pomarańczowa

autor: Piotr Nowak – mistrz cukiernictwa z wieloletnim doświadczeniem

RECEPTURA
2 blaty czekoladowe (60x40)

Chrupiąca prażynka
225 g czekolady deserowej
300 g płatków kukurydzianych
300 g cukru kryształ
300 g masła
225 g miodu



Mus pomarańczowy
900 g nadzienia o smaku pomarańczowym Lauretta
600 g śmietany kremówki 33%
25 g żelatyny spożywczej 180 Bloom
120 g wody
30 g soku z cytryny

Mus śmietanowy ze skórką pomarańczową
600 g śmietany kremówki 33%
10 g żelatyny spożywczej 180 Bloom
80 g wody
40 g cukru kryształu
10 g cukru waniliowego
Starta skórka z pomarańczy

Mus pomarańczowy II
500 g nadzienia o smaku pomarańczowym Lauretta
1000 g śmietany kremówki 33%
20 g żelatyny spożywczej
150 g
wody



Wykonanie
Miód, cukier kryształ i masło gotować około 3 minut. Połączyć z rozpuszczoną czekoladą i płatkami kukurydzianymi. Masę wylać na czekoladowy blat.

Nadzienie o smaku pomarańczowym Lauretta połączyć z ubitą śmietaną i z wcześniej namoczoną, rozpuszczoną żelatyną, wodą, sokiem z cytryny. Całość wykładamy, a następnie rozsmarowujemy na chrupkiej warstwie. Przykrywamy czekoladowym blatem.

Śmietanę ubijamy z cukrem kryształem i waniliowym. Łączymy z namoczoną, rozpuszczoną żelatyną i ze sparzoną, startą skórką z pomarańczy. Wykładamy i rozsmarowujemy na blacie.

Nadzienie o smaku pomarańczowym Lauretta mieszamy z ubitą śmietaną i przygotowaną żelatyną.

Szprycujemy za pomocą okrągłej tylki. Dekorujemy, posypując przetartym przez drobne sito blatem czekoladowym, nadzieniem o smaku pomarańczowym Lauretta i skórką pomarańczową.



Piotr Nowak – mistrz cukiernictwa z wieloletnim doświadczeniem, zdobywanym podczas szkoleń w kraju i za granicą oraz wieloletniej pracy w cukierniach. Obecnie niezależny doradca technologiczny w firmie Dolca Inspiro. Czerpie inspiracje z najwyższej jakości produktów i współpracy z takimi producentami jak Kandy. Gdy staje przy stole, kieruje nim myśl o guście nowego klienta, dlatego stara się nadawać każdemu wypiekowi indywidualny, niepowtarzalny charakter.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PRPH KANDY

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji