...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kandy, materiał promocyjny

Kostka pomarańczowa

autor: Piotr Nowak – mistrz cukiernictwa z wieloletnim doświadczeniem

RECEPTURA
2 blaty czekoladowe (60x40)

Chrupiąca prażynka
225 g czekolady deserowej
300 g płatków kukurydzianych
300 g cukru kryształ
300 g masła
225 g miodu



Mus pomarańczowy
900 g nadzienia o smaku pomarańczowym Lauretta
600 g śmietany kremówki 33%
25 g żelatyny spożywczej 180 Bloom
120 g wody
30 g soku z cytryny

Mus śmietanowy ze skórką pomarańczową
600 g śmietany kremówki 33%
10 g żelatyny spożywczej 180 Bloom
80 g wody
40 g cukru kryształu
10 g cukru waniliowego
Starta skórka z pomarańczy

Mus pomarańczowy II
500 g nadzienia o smaku pomarańczowym Lauretta
1000 g śmietany kremówki 33%
20 g żelatyny spożywczej
150 g
wody



Wykonanie
Miód, cukier kryształ i masło gotować około 3 minut. Połączyć z rozpuszczoną czekoladą i płatkami kukurydzianymi. Masę wylać na czekoladowy blat.

Nadzienie o smaku pomarańczowym Lauretta połączyć z ubitą śmietaną i z wcześniej namoczoną, rozpuszczoną żelatyną, wodą, sokiem z cytryny. Całość wykładamy, a następnie rozsmarowujemy na chrupkiej warstwie. Przykrywamy czekoladowym blatem.

Śmietanę ubijamy z cukrem kryształem i waniliowym. Łączymy z namoczoną, rozpuszczoną żelatyną i ze sparzoną, startą skórką z pomarańczy. Wykładamy i rozsmarowujemy na blacie.

Nadzienie o smaku pomarańczowym Lauretta mieszamy z ubitą śmietaną i przygotowaną żelatyną.

Szprycujemy za pomocą okrągłej tylki. Dekorujemy, posypując przetartym przez drobne sito blatem czekoladowym, nadzieniem o smaku pomarańczowym Lauretta i skórką pomarańczową.



Piotr Nowak – mistrz cukiernictwa z wieloletnim doświadczeniem, zdobywanym podczas szkoleń w kraju i za granicą oraz wieloletniej pracy w cukierniach. Obecnie niezależny doradca technologiczny w firmie Dolca Inspiro. Czerpie inspiracje z najwyższej jakości produktów i współpracy z takimi producentami jak Kandy. Gdy staje przy stole, kieruje nim myśl o guście nowego klienta, dlatego stara się nadawać każdemu wypiekowi indywidualny, niepowtarzalny charakter.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PRPH KANDY



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji