...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kandy, materiał promocyjny

Czarne Amaretto

autor: Cuk. Jakub Kardas, www.itercet.pl

Biszkopt czekoladowy
0,6 l śmietany
60 g  cukieru
100 g likieru Amaretto
100 g białej czekolady
150 g  nadzienia Kandy Lauretta czarna porzeczka 50%

Nasączenie
cukier, woda, aromat rumowy, cytryna

Dekoracja
200 g czekolady temperowanej, czerwona porzeczka lub pestki granatu, kakao



Przygotowanie
Biszkopt 60/40 dzielimy po szerokości na 3 równe części.  Śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikorfalówce. Ubitą śmietanę dzielimy na 2 równe części. Jedną z nich pozostawiamy w misie miksera, a następnie na wolnych obrotach dodajemy do niej rozpuszczoną czekoladę i likier Amaretto. Do drugiej części śmietany dodajemy nadzienie Kandy Lauretta czarna porzeczka, delikatnie mieszamy szpatułką aż do uzyskania równomiernej konsystencji.

Składamy jak ciasto tortowe: 3 warstwy biszkoptu, 2 warstwy masy, pamiętając o nasączeniu. Jako pierwszą nakładamy masę z czarnej porzeczki, a następnie tę z Amaretto. Nie wykorzystujemy całej masy z dodatkiem likieru, ale pozostawiamy ok. 1/3 aby obsmarować nią na gładko cały biszkopt. Kiedy to zrobimy, wstawiamy na godzinę do lodówki. Po upływie tego czasu, ciasto przekładamy na 15 minut do zamrażarki lub na 3-5 minut do szokownika.

Jeśli całość jest już dobrze schłodzona, zalewamy ją czekoladą temperowaną, dekorujemy kiścią czerwonej porzeczki bądź granatem.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PRPH KANDY








Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji