...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kandy, materiał promocyjny

Wiśniowy raj

autor: cuk. Jakub Kardas (www.itercet.pl)

RECEPTURA

Deser wiśniowo – czekoladowy
biszkopt
0,5 l śmietany roślinno- zwierzęcej 80/20 
50 g  cukieru kryształu
150 g Nadzienia Kandy "Lauretta wiśniowego extra 50%"
ok. 300 g czekolady (w tym 100g czekolady gorzkiej)
golden rum, lub aromat rumowy 90%, cukier, cytryna, woda



Przygotowanie
Z biszkoptu wycinamy kółka o średnicy 8 cm (po 2 krążki na 1 szt.). Połowę krążków zalewamy rozpuszczoną czekoladą, drugą połowę delikatnie nasączamy ponczem z dużą zawartością  alkoholu golden rum.
Ubijamy śmietanę z cukrem i rozpuszczamy tabliczkę  gorzkiej czekolady. Po ubiciu śmietany dodajemy na wolnych obrotach czekoladę. Po zastygnięciu krążków z czekoladą odwracamy je i szprycujemy dookoła  masą czekoladową na wysokość około 2 cm, zostawiając wolne miejsce na środku, w które nakładamy nadzienie Wiśnia Extra 50% firmy Kandy. Cienką warstwą kremu czekoladowego przykrywamy nadzienie wiśniowe, nakładamy na to drugi biszkopt delikatnie formując  półkulę. Obsmarowujemy na gładko  wszystkie sztuki. Odstawiamy do lodówki na około 1 godz. Rozpuszczamy czekoladę, wychłodzone półkule wstawiamy z lodówki do zamrażarki na około 5 min. Po wyjęciu oblewamy rozpuszczoną czekoladą.





Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PRPH KANDY








Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji