...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AKO S.A., materiał promocyjny

Ciasto świąteczne z cytrusową nutką

autor: AKO S.A.

Pyszne ciasto orkiszowo-piernikowe z cytrusową nutką smakową, przełożone delikatnym kremem i udekorowane dyniowo-pomarańczowo-cytrynową żelką.

RECEPTURA

Blat orkiszowy
750 g „Ciasta orkiszowego Babuni” AKO
230 g jaj
300 g oleju
190 g wody
Razem: 1470 g

Krem
400 g „Kremu budyniowego extra” AKO
1000 g mleka 3,2%
Razem: 1400 g

Żelka
1200 g nadzienia Dynia w pomarańczach
200 g „Balbiny cytrynowej” AKO
200 g wody
Razem: 1600 g

Blat Piernikowy
750 g „Ciasta piernikowego” AKO
260 g jaj
225 g oleju
75 g wody
Razem: 1310 g

Nadzienie czekoladowe
600 g „Nadzienia czekoladowego” AKO

WYKOŃCZENIE: żelka
500 g nadzienia Dynia w pomarańczach
250 g ” Balbiny cytrynowej”  AKO
300 g wody
Razem: 1050 g

Razem surowce: 6830 g
Ubytki produkcyjne: 630 g
Masa gotowego produktu: 6200 g



Sposób wykonania
Składniki na blat orkiszowy mieszać na średnich obrotach przez 3 minuty, wyłożyć na blachę 60/40 i piec w 180oC przez około 15-17 min. Składniki na blat piernikowy wymieszać na średnich obrotach również przez 3 minuty, wyłożyć na blachę 60/40 piec i w 180oC przez około 15-17 min. Krem budyniowy połączyć z mlekiem i rozsmarować na wystudzonym blacie orkiszowym.

Żelka: stabilizator cytrynowy wymieszać z wodą, dodać nadzienie Dynia w pomarańczach i połączyć. Całość wylać na rozsmarowany krem.
Na żelkę wyłożyć wystudzony blat piernikowy i rozsmarować na nim nadzienie czekoladowe. Wykończenie: stabilizator cytrynowy rozpuścić w wodzie, połączyć z nadzieniem Dynia w pomarańczach, wylać na górę ciasta.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A








Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji