...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Domek z piernika - Zespół Szkół Spożywczych w Zabrzu

autor: Paweł Kierat, Piekarnia Cukiernia Roker, Zespół Szkół Spożywczych w Zabrzu, opiekun: Lucyna Kubicka

RECEPTURA

Ciasto piernikowe
1 kg smalcu
4 kg mąki pszennej
2 kg mąki żytniej
1,25 kg mąki ziemniaczanej
0,10 kg proszku do pieczenia
2 kg miodu naturalnego
2 kg cukru
1,5 kg marmolady
10 szt. jaj
0,40 kg przyprawa do piernika
0,05 kg esencji pomarańczowej

Wykończenie
• Glazura białkowo-cukrowa do łączenia elementów
• 4 kg glazury pomadowej
• Karmel (izomalt w granulacie) na szyby w oknach, nogi mikołaja, choinki.

PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki na ciasto piernikowe połączyć i wyrobić na gładką masę. Z rozwałkowanego ciasta wykrawać poszczególne elementy domku według wcześniej przygotowanych szablonów i wypiekać. Wypieczone elementy z ciasta piernikowego połączyć za pomocą glazury cukrowo-białkowej.

Z masy karmelowej przygotować szyby domku, nogi mikołaja oraz 12 małych choinek. Dach stopniowo pokrywać glazurą pomadową, aby uzyskać efekt mocno zaśnieżonego domku.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji